MENIU

Ion Iliescu: "Dă-o-n mă-sa de guvernare!" VEZI VIDEO

foto: NewsIN
Iliescu: Ar fi \"o prostie să condiţionezi soarta unei guvernări de o lege sau de o dispută pe un domeniu\"

Teza ruperii coaliţiei din cauza legilor Educaţiei l-a înfuriat peste măsură pe liderul PSD Ion Iliescu. Atât de tare încât preşedintele de onoare al social-democraţilor nu şi-a mai controlat limbajul atunci când i s-a pus o întrebare pe această temă.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că "ar fi o mare prostie" insistenţa asumării răspunderii pe legile educaţiei. "Dă-o-n măsa de guvernare! Nu despre asta vorbim acum. Vorbim de un pachet de legi care înseamnă asumarea răspunderii. Ar fi o prostie să condiţionezi soarta unei guvernări de o lege", a exclamat râzând Iliescu la întrebările insistente ale jurnaliştilor legate de ieşirea de la guvernare a PSD. 

"Nu toată lumea face liceu, învăţământul liceal se diferenţiază. Dacă luăm numai acest aspect, problema e mult mai complicată şi nu ne jucăm cu aşa ceva. Şi în niciun caz nu se poate merge cu pretenţia de a se adopta aceste măsuri şi imediat ele să fie aplicate. Acum părinţii se bat ca să găsească locuri la grădiniţe şi noi vrem să declarăm obligatorie grădiniţa! Cum realizezi asta?", a declarat Ion Iliescu în opinia căruia trebuie gândit "ce şi cum pentru a perfecţiona învăţământul şi pentru a-i asigura stabilitate şi perspectivă".

"La începutul acestui an şcolar, să se meargă pe ceea ce există, cu măsuri de asigurare a învăţământului în condiţii bune. Şi în continuare aceste legi să fie supuse dezbaterii şi trebuie să ne gândim cum să trecem la aplicarea lor. Pentru asta trebuie timp. Nu e suficient să proclami învăţământ obligatoriu de 13 ani. Obligatorii sunt primele două cicluri". Aceasta este viziunea lui Ion Iliescu asupra modului în care ar trebui să se desfăşoare anul şcolar 2009-2010. 

"Probabil că sunt nişte ambiţii prosteşti de a avea o lege cu numele celui care a patronat-o", aceasta este părerea lui Iliescu în legătură cu insistenţa PD-L de aadopta pachetul de legi ale educaţiei în varianta Miclea."Aşa ceva ne trebuie nouă", a exaclamat Ion Iliescu pe această temă asupra căreia, în opinia sa, trebuie să se pronunţe cei care "trăiesc în sistem". 

Mai multe articole despre:
PSD Ion Iliescu PD-L legile educaţiei