MENIU

Ion Iliescu: Ce a făcut Boc este un act samavolnic

Foto: NewsIn
Iliescu: PSD îl susţine în continuare pe Nica

Ion Iliescu a declarat la finalul întâlnirii Comitetului Executiv al PSD că formaţiunea politică din care face parte îl susţine în continuare pe Dan Nica. Iliescu a mai subliniat că premierul nu are dreptul să demită un ministru.

"Ceea ce a făcut Boc astăzi este un act samavolnic pentru că este anti-constituţional. Premierul nu are dreptul să demită un ministru. Remanierea se face la propunerea premierului şi prin decizia preşedintelui. Când remanierea duce la modificarea compoziţiei politice a guvernului, nici măcar preşedintele nu poate aproba o asemenea remaniere. Trebuie să treacă prin Parlament", a spus Iliescu.

Iliescu a mai spus că ceea ce a făcut luni Emil Boc este o samavolnicie "care ignoră şi protocolul cu PSD-ul şi ignoră prevederea constituţională". Totodată, preşedintele de onoare al PSD a mai spus că Boc nu poate să numească un alt ministru de la un alt partid.

"PSD-ul nu acceptă, nu a acceptat, îl susţine în continuare pe Nica", a mai spus Iliescu.

Întrebat ce se va întâmpla după eventuala retragere a miniştrilor PSD, Iliescu a spus: " Toţi miniştrii PSD se retrag din Guvern, e criză de Guvern şi deci îşi asumă răsounderea şi el şi preşedintele ţării. E o chemare la răspundere politică acum şi pentru premier, şi pentru preşedinte, să nu se joace cu focul", a spus Iliescu. 

 

Mai multe articole despre:
guvern PSD Emil Boc Dan Nica Ion Iliescu remaniere