MENIU

Ion Crăciunescu a refuzat să primească din mâinile lui Mircea Sandu distincţia oferită de FRF

Foto: NewsIn

Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu a refuzat, luni, să primească Ordinul de Merit în gradul Rubin din partea FRF, cu ocazia centenarului, motivând că nu poate să accepte această distincţie "din mâinile lui Mircea Sandu".

Federaţia a intenţionat să îi ofere lui Crăciunescu Ordinul de Merit în gradul Rubin pentru contribuţia adusă fotbalului. El a fost prezent la Adunarea Generală, a intrat în sală, dar după o discuţie scurtă cu Mircea Sandu a refuzat categoric să primească distincţia din mâinile acestuia, fiind huiduit de oamenii din sală.

La final, Crăciunescu şi-a motivat gestul: "I-am spus preşedintelui că nu pot să primesc premiul din acele mâini, care în urmă cu doi ani mi-au îngrădit posibilitatea să fiu observator intern şi internaţional. S-a demonstrat că a fost un abuz şi o discriminare. Dacă ştiam că voi fi premiat, nu veneam, eu am fost invitat pentru festivitatea FRF. Era normal să nu accept".

Federaţia Română de Fotbal a acordat două tipuri de distincţii cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţare. Ordinul de Merit în gradul Diamant a fost acordat, printre alţii, lui Balaci, Andone, Boloni, Cămătaru, Dănciulescu, Dobrin, Dumitrache, Hagi, Lăcătuş, Filipescu, Gâlcă, Ilie Oană, Oblemenco, Sabău, Rednic, Raţ, Gheorghe Popescu, Dumitru Dragomir, Ionuţ Lupescu, Mircea Sandu, dar şi lui Tudor Vladimirescu, în vârstă de 90 de ani, care este primul fotbalist din România care a semnat un contract de profesionist, cu Venus Bucureşti.

Ordinul de Merit în grad Rubin a fost primit, printre alţii, de Dembrovschi, Prunea, Rainea, Augustus Constantin, Alexandru Tudor, Alexandru Deaconu, Sorin Cârţu şi Rică Răducanu, care a fost cel mai aplaudat om din sală.
Mai multe articole despre:
FRF Mircea Sandu Ion Crăciunescu distincţii