MENIU

Ioan Stanomir, constituţionalist: În cazul lui Cernea, legea electorală are o prevedere cel puţin bizară

<p>Stanomir: AMATORISMUL defineşte revizuirea Constituţiei</p>

Profesorul de Drept Ioan Stanomir consideră că CEDO i-ar putea da câştig de cauză lui Remus Cernea, deoarece legea în baza căreia nu a fost admisă candidatura sa, este bizară.

Biroul Electoral Municipal a stabilit că doar Honorius Prigoană şi Radu Stroe îndeplinesc condiţiile legale pentru a candida la fotoliul de parlamentar rămas vacant în urma demisiei lui Bogdan Olteanu. Potrivit BEM, nu la fel stau lucrurile şi în cazul lui Remus Cernea, deoarece Partidul Verde nu a întrunit pragul electoral în 2008 şi nu are reprezentanţi în Parlament.

Profesorul universitar de drept constituţional, Ioan Stanomir spune la Realitatea FM ca aceasta prevedere a legii electorale este cel puţin bizară. Mai mult, daca judecatorii de la Curtea Europeana a Drepturilor Omului ii vor da dreptate lui Remus Cernea, rezultatul alegerilor partiale nu va fi anulat. Asta pentru ca in cel mai bun caz o astfel de decizie va duce la o eventuala redefinire a cadrului legal, a adaugat Ioan Stanomir. Ascultă interviul integral