MENIU

Ioan Oltean despre disputa din Coaliţie: Broasca nu este încă dată afară, e pe cale să plece

Foto: NewsIn
Oltean: Noi suntem încă într-o relaţie de conlucrare

Vicepreşedintele PD-L Ioan Oltean a declarat în cadrul emisiunii Realitatea zilei că "broscoiul" PSD, despre care a vorbit în urmă cu trei săptămâni, nu a fost încă dat afară. Oltean spune că pesediştii trebuie să renunţe la orgolii pentru a mai rămâne la guvernare.

"Eu am fost unul dintre cei care am considerat că PD-L nu o să aibă performanţă într-o asociere politică cu PSD. Din moment ce partidul a hotărât asta, m-am supus acestui protocol şi acestor reguli, respectând cu sfinţenie. Din păcate, în PSD nu a fost aceiaşi atitudine. Acolo a rămas o grupare permanentă care a combătut şi a fost împotriva acestei asocieri politice", a declarat Oltean.

Vicepreşedintele PD-L vorbeşte de o lipsă de colaborare în Parlament: "Dacă în guvern există colaborare între premier şi miniştri, dacă în guvern exista o relaţie de respect şi de colaborare, în Parlament această colaborare nu a fost niciodată".

Ioan Oltean a precizat că "broasca" nu este încă dată afară.

"Noi suntem încă într-o relaţie de conlucrare şi poate ne dă Dumnezeu mintea cea de pe urmă, şi în special PSD, să lase orgoliile de-o parte şi să respecte protocolul încheiat cu noi".

Oltean spune că dacă vor continua aceste orgolii, nu există decât o singură soluţie: rămânerea la guvernare fără PSD. El se arată susprins de faptul că pesediştii sunt solidari cu ministrul Nica.

La începutul lunii septembrie, Oltean a spus, în cadrul Şcolii de vară a PD-L desfăşurate la Costineşti, că democrat-liberalii au guvernat întotdeauna în circumstanţe nefavorabile, fiind silit acum să guverneze cu PSD.

Oltean şi-a exprimat din nou ostilitatea faţă de acest parteneriat. "Spuneam într-o conferinţă de presă că am încercat să înghit broscoiul PSD. Uite, aici îmi stă", a spus Oltean arătând spre propriul gât. "Urcă şi coboară, urcă şi coboară. Sper ca în zilele astea să-l dau afară definitiv şi irevocabil", a adăugat vicepreşedintele PD-L în aplauzele sălii.  

Mai multe articole despre:
guvernare PSD coaliţie Ioan Oltean broască PD-L