MENIU

Învăţătoarea din Argeş acuzată că vine beată la şcoală, sancţionată cu 15% din salariu, pe şase luni

Foto: RTV

Învăţătoarea de la şcoala generală din comuna argeşeană Oarja acuzată că vine beată la şcoală a fost sancţionată de către conducerea şcolii cu reţinerea a 15% din salariu pe o perioadă de şase luni.

Consiliul Profesoral a stabilit, cu unanimitate de voturi, ca învăţătoarei să i se reţină 15 la sută din salariu pe perioada maximă prevăzută de lege.

Învăţătoarea Ioana Angelescu a intrat în concediu medical începând de joi.

O învăţătoare de la o şcoala generală din comuna argeşeană Oarja a fost reclamată, miercuri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, după ce părinţii mai multor elevi, paznicul şi chiar directoarea unităţii au observat că dascălul s-ar fi prezentat la ore sub influenţa băuturilor alcoolice.

Învăţătoarea Ioana Angelescu, în vârstă de 56 de ani, a fost găsită de paznicul şcolii, miercuri dimineaţa, sprijinită de un gard al instituţiei şcolare. Bărbatul a povestit că a trebuit să o ducă în clasă pe braţe şi că a sesizat imediat conducerea şcolii.

Tot miercuri dimineaţa, părintele unui elev a mers la şcoală pentru a cere explicaţii învăţătoarei, după ce copilul a povestit acasă că ar fi fost bătut de cadrul didactic.

Primarului localităţii Oarja, Constantin Bîlea, a declarat, miercuri, că nu e prima dată când aude că învăţătoarea vine la şcoală sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Nu este prima oară când respectiva învăţătoare vine la şcoală băută. Ea era o femeie respectabilă până acum câţiva ani, dar se pare că a căzut în patima băuturii. Vom face o anchetă şi vom lua măsurile care se impun", a afirmat primarul Constantin Bîlea.

Directorul şcolii din Oarja, Mariana Marin, a declarat, miercuri, că învăţătoarea mirosea într-adevăr a alcool şi că nu este prima dată când vine la şcoală într-o astfel de stare.

"Din câte ştiu, a mai avut un astfel de comportament şi în urmă cu câţiva ani. Nu cred că are probleme acasă. Este mai degrabă vorba de un viciu. Şi marţi a venit băută la şcoală. Astăzi mirosea într-adevăr a alcool. Am discutat cu fiica ei şi am sfătuit-o să o convingă să iasă la pensie. În caz contrar, riscă să fie chiar dată afară din învăţământ. Nu putem admite să se prezinte aşa în faţa copiilor" a spus directoarea Mariana Marin.