MENIU

Între 12-13 septembrie a avut loc "Maratonul sterilizărilor" pentru câini şi pisici

Foto: Cristina Dinu / Realitatea.net

Asociaţia de protecţia animalelor GIA a organizat între 12-13 septembrie cea de-a doua ediţie a Maratonului Sterzilizărilor.

La primul maraton, desfăşurat între 13-14 iunie,  109 animăluţe, cu şi fără stăpân, au fost sterilizate, şi astfel s-a reuşit evitarea apariţiei a peste 1.000 de pui pe stradă în acest an.

"Pentru că telefoanele nu au încetat să sune şi pentru că ne-am convins cât de necesare sunt astfel de acţiuni, Maratonul Sterilizărilor se repetă. Dorim să oferim gratuit tot 100 de sterilizări în cele două zile de weekend din septembrie persoanelor care vor să castreze animalele în îngrijire de la bloc, din curtea firmei unde lucrează sau celor care nu îşi permit costul operaţiei pentru animăluţele din casă", spun organizatorii evenimentului.

"Pentru că facem multe sterilizări şi colaborăm cu o echipă de medici veterinari profesionişti la superlativ în sterilizarea animalelor, reuşim să avem costuri reduse. Dacă pentru o sterilizare, în Bucureşti, cel mai mic preţ este de 130-150 lei, noi reuşim să scoatem costul unei sterilizari la 85 lei", mai spune Fundaţia GIA. Costurile sterilizărilor vor fi suportate din donaţii.

Se participă doar cu programare: Raluca Simion – 0767.808.407 (pentru 12 septembrie) şi Delia Pîrvu (0763.626.777 pentru 13 septembrie).

Mai multe informaţii găsiţi pe site-ul oficial al fundaţiei: orasulanimalelor.ro