MENIU

Într-o clinică din Târgu-Mureş se operează la lumina unei lămpi

Foto: RTV

Într-o clinică din Târgu-Mureş nu s-a mai zugrăvit de 15 ani şi nicio ţeavă nu a mai fost schimbată cam tot de atunci. În blocul operator intervenţiile chirurgicale se fac la lumina unei lămpi vechi. În fiecare an se fac proiecte pe hârtie, dar în realitate nu se schimbă nimic.

"Nu corespundem nici din punct de vedere al Sanepidului. Când plouă ne plimbăm cu ligheanul şi cu găleţile, nu ştim unde să le punem. Mutăm patul bolnavului ca să nu picure", a declarat şeful clinicii, Kovacs Dezo.

Pacienţii sunt mulţumiţi de medici, dar se tem de condiţiile în care sunt trataţi. "Este foarte murdar când plouă, curge apa din tavan. Ne este teamă când plouă, că se poate să vină tavanul pe noi", a spus unul dintre pacienţi.

Anul acesta, primăria a alocat pentru reabilitarea clinicii 100.000 lei. Banii nu au fost însă folosiţi pentru că directorul spitalului ar prefera mutarea clinicii într-o altă clădire. "Trebuie să recunosc într-adevăr că acea clădire nu este propice desfăşurării actului medical în condiţii de siguranţă", a explicat directorul clinicii Florin Gomotârceanu.

Ultima achiziţie făcută în clinică este un aparat de anestezie generală care a fost cumpărat acum mai bine de doi ani de zile.

Semnează manifestul NOI VREM RESPECT.