MENIU

INTERVIU - Ionuţ Popa: "Nu mai este nicio şansă să revin pe banca Politehnicii Iaşi"

Foto: 2.bp.blogspot.com

Fostul antrenor al echipei Poli Iaşi, Ionuţ Popa, a declarat, marţi, într-un interviu acordat agenţiei NewsIn, că nu va reveni asupra deciziei de a demisiona de la gruparea din Copou şi chiar se gândeşte ca din vară să renunţe la antrenorat.

Reporter: Domnule Ionuţ Popa, mai există vreo cale de întoarcere privind demisia dumneavoastră de la Poli Iaşi?

Ionuţ Popa: Nu, nu mai e nicio şansă să revin la echipă. Am demisionat, şi din câte ştiu eu conducerea caută deja un nou antrenor.

Reporter: V-a fost aprobată demisia de conducere?

Ionuţ Popa:
Demisia este un act unilateral, iar eu am depus-o la club şi nu mai revin asupra ei. Ei au mai spus să revin pentru 15 sau 30 de zile să lucrez în preaviz, dar nu mai merg. Nu am luat hotărârea asta peste noapte, m-am gândit mult, iar acum nu mai pot să dau înapoi. Am lucrat în condiţii grele, iar jucătorii m-au înţeles mult timp. Acum, nu m-aş putea uita în ochii lor dacă m-aş întoarce. Oricum, în condiţiile de la Iaşi, nu mai există entuziasm, nici la mine, nici la fotbalişti.

Reporter: Dar până acum jucătorii au fost cei care v-au convins să rămâneţi, poate o vor face şi acum. O să mergeţi să vă luaţi rămas bun de la ei?

Ionuţ Popa: Este normal ca ei să încerce să mă convingă, pentru că am fost mult timp ca o familie. Am lucrat atâţia ani împreună şi este foarte greu să ne despărţim după aproape 5 ani. Am fost sunat de jucători şi mi-au spus că regretă plecarea mea. Acum nu o să merg la ei, dar poate altă dată. Voi merge la Debrecen, în Ungaria, în cantonamentul lor şi mă voi întâlni cu ei.

Reporter: Dumneavoastră regretaţi plecarea?

Ionuţ Popa: Nu îmi este uşor, mi-e greu să plec. Am rămas în inima jucătorilor, a colegilor mei, a suporterilor şi cred că şi a ziariştilor. Spun asta, chiar dacă în multe rânduri am fost dur cu toţi. Şi ei au rămas în sufletul meu.

Reporter: Care au fost motivele demisiei?

Ionuţ Popa: Neachitarea datoriilor. Iniţial, am sperat ca banii să fie achitaţi până la sărbătorile de iarnă, apoi până la 1 ianuarie, după care termenul s-a mai prelungit o dată până la reunirea lotului. În cele din urmă, nu s-a schimbat nimic. Ba mai mult, în şedinţa CA s-a vorbit despre acelaşi termen de două săptămâni de care m-am tot săturat să aud. Chiar dacă devin plictisitor, m-am săturat să tot încerc să-i duc cu zăhărelul pe jucători de fiecare dată când mă întreabă de bani.

Reporter: Ce vreţi să faceţi până la sfârşitul acestui sezon?

Ionuţ Popa:
O să stau acasă şi o să mă gândesc. Dacă am şi atunci aceleaşi gânduri urâte pe care le am şi acum, probabil mă las de antrenorat. Îmi ajunge!

Reporter: Aveţi vreun mesaj pentru acţionarii clubului?

Ionuţ Popa: Să fie sănătoşi şi să susţină în continuare echipa, pentru că oraşul merită să aibă un club în Liga I. Eu i-am respectat pe dânşii întotdeauna şi aş fi vrut să fiu şi eu la fel de respectat.

Reporter: Credeţi că jucătorii pe care i-aţi adus dumneavoastră la echipă sau secundul Narcis Ciocârlan vor pleca?

Ionuţ Popa:
Nu cred că vor pleca jucătorii indiferent dacă i-am adus eu sau nu, pentru că sunt sub contract. Niciodată nu se ştie însă ce se poate întâmpla. În ceea ce îl priveşte pe Narcis, pot spune că el este un pion de bază la Poli. A vrut să plece atunci când a aflat că demisionez, dar l-am sfătuit să rămână. Este ieşean şi trebuie să rămână în staff.

Reporter: Credeţi că va reuşi să se salveze Politehnica Iaşi de la retrogradare?

Ionuţ Popa: Eu sper din tot sufletul să rămână în Liga I, dar spun de acum că va fi foarte greu. Dacă se va rezolva problema banilor, pot spune că sunt şanse.

Reporter: Cine va fi noul antrenor al echipei, îl cunoaşteţi?

Ionuţ Popa: Nu ştiu cine e, dar sper că va fi un prieten de-al meu. Oricine ar fi eu îi voi sta la dispoziţie, dacă vrea detalii despre echipă.

Antrenorul formaţiei Politehnica Iaşi, Ionuţ Popa, a demisionat, luni, actul fiind depus la sediul clubului de către fiica acestuia, Medamira, care studiază la Iaşi. Ionuţ Popa şi-a anunţat pentru a doua oară în acest sezon demisia de la echipă, după ce la finalul lunii octombrie a plecat de la gruparea ieşeană pentru câteva zile. Şi în luna mai a anului trecut tehnicianul afirma că va părăsi Poli Iaşi, însă de fiecare dată a revenit asupra deciziei.

Ionuţ Popa a condus primul meci al echipei Politehnica Iaşi la data de 3 octombrie 2004, partidă în care a trecut de Steaua, scor 1-0. De atunci, tehnicianul a strâns pe banca ieşenilor 136 de jocuri doar în Liga I, la care se adaugă şi cele din Cupa României.
Mai multe articole despre:
Poli Iaşi Ionuţ Popa demisie