MENIU

Interviu cu Marin Condescu: Comisiile LPF funcţionează ca un stabor, nu putem trăi în Republica Dragomir şi Republica Mircea Sandu!

Foto: NewsIn

Pandurii Târgu Jiu a depăşit termenul limită de plată a datoriei de un milion de euro către Dinamo, iar echipa nu va avea dreptul să joace duminică, în etapa a opta. Preşedintele Marin Condescu vorbeşte pentru REALITATEA.NET despre intenţiile de înfiinţare a unei noi asociaţii fotbalistice, pe care o va afilia la FIFA şi UEFA.

Ora 14.00 a zilei de joi era termenul limită până la care Pandurii Târgu Jiu trebuia să plătească un milion de euro către Dinamo, ca urmare a transferului fotbalistului Ilie Iordache, transferat ulterior contra sumei de cinci euro la AEK Atena. Cu câteva minute înainte de expirarea termenului, preşedintele gorjenilor a acordat un interviu pentru REALITATEA.NET:


Veţi plăti datoria către Dinamo?

Nu există nici o datorie, fiindcă ne-a sancţionat o structură care se află în afara legii. Statutele FRF şi LPF nu au fost aprobate de Tribunalul Bucureşti, astfel că până la aprobare se poate spune că respectivele comisii acţionează ilegal. Or, nu ne putem supune hotărârilor unor grupuri care funcţionează ca un stabor.

Dar nu aţi fost programaţi pentru meciul următor, cu Oţelul. Ce veţi face?

Ne vom prezenta la partidă. Am notificat deja departamentul juridic al FRF şi ne-a dat dreptate în demersul nostru. Practic, LPF ne-a sancţionat, dar juriştii de la Federaţie sunt de partea noastră. Nu putem trăi în România în Republica Dragomir şi Republica Mircea Sandu.

Vă faceţi federaţie de fotbal proprie, Pandurii şi celelalte formaţii finanţate de sindicate?

Încercăm să constituim o asociaţie nouă. Am depus la minister un document în care am cerut ca LPF şi FRF să intre în legalitate. În 30 de zile ar trebui să primim răspuns, iar dacă aceste două organisme nu vor intra nici aşa în legalitate vom depune plângeri penale împotriva celor pe care îi considerăm vinovaţi. Apoi ne vom retrage echipele din absolut toate eşaloanele.