MENIU

Intel ar putea realiza procesorul grafic pentru viitoarea consolă Playstation

FOTO: xard.ru

Daca putem acorda încredere celor de la theinquirer.net, atunci Intel va realiza noul GPU pentru viitoarea consolă Playstation, chiar dacă nu există nici un fel de dată în ceea ce priveşte o posibilă lansare sau măcar un ciclu de producţie.

Intel nu este cunoscut pentru soluţiile grafice performante, dar a anunţat de curând o nouă line de procesoare grafice, Larrabee, care ar trebui să concureze cu soluţiile oferite de Nvidia şi AMD, respectiv GeForce şi Radeon. O mişcare foarte bună în timpuri normale, care nu sunt dominate de o criză economică globală, ar fi să îşi rezerve dreptul de a realiza procesorul pentru oricare consola next-gen ce ar putea apărea în următorii 5-10 ani.

Conform celor de la theinquirer.net, o sursă din interiorul Sony le-ar fi dezvăluit ,în cadrul expoziţiei CES de anul acesta, că Nvidia nu mai este bine văzută de companie şi că Intel ar fi oferit o sumă importantă de bani pentru oportunitatea realizării unui GPU performant pentru un viitor Playstation.

Zvonul merită băgat în seamă din două motive. În primul rând Intel are suficiente resurse pentru a dezvolta un chip performant, dacă este nevoie, iar în al doilea rând Intel are nevoie de o asemenea manevră pentru a-şi promova o linie de procesoare foarte nouă, care nu ar prezenta prea multă încredere în piaţă. Foarte probabil în cursul anului vom avea o confirmare sau o infirmare a acestei informaţii.