MENIU

Ingredientul secret pe care îl consumă călugării budişti şi trăiesc 100 de ani

Călugării budişti respectată cu stricteţe stilul alimentar vegetarian şi nu consumă rădăcina plantelor, astfel că din dieta lor lipsesc rădăcinoase precum cartofii, morcovul sau ceapa.

În schimb, budiştii consumă din plin cereale şi fructe. În anumite ramuri ale budismului sunt interzise şi legumele sau condimentele cu aromă puternică, pentru că se consideră că excită în exces simţurile.

De asemenea, budismul pune mare accent pe echilibru, cumpătarea aplicându-se mai ales la masă. Astfel, dacă ar fi să urmaţi sfaturile călugărilor, va trebui să vă opriţi din mâncat nu atunci când sunteţi sătui, ci atunci când muşchii abdomenului încep să se întindă.

Călugării respectă şi o anumită proporţie atunci când vine vorba despre ceea ce consumă, ei mâncând totul cu moderaţie.

Un alt secret al lor este consumul de apă. Budiştii beau apă fiartă dimineaţa, imediat după ce se trezesc. Aceasta este recomandată şi la 20 de minute după orice masă, scopul fiind detoxificarea organismului şi echilibrarea fluidelor din corp, potrivit Gandul.

Dieta Zen reprezintă un regim inspirat din stilul de viaţă al călugărilor budişti. Cerealele trebuie să constituie baza fiecărei mese, aşa că cel puţin 60% din meniuri au la bază orez (de preferinţă integral) sau ovăz, secară şi mei.

Mai multe articole despre:
religie legume alimentaţie fructe buddha