MENIU

"Inglourious Basterds", filmul despre nazişti al lui Tarantino, este liderul încasărilor din SUA

Foto: www.raluk.ro

Cel mai nou film al lui Quentin Tarantino, "Inglourious Basterds", care va avea premiera în România pe 4 septembrie, este liderul box-office-ului american, cu încasări de 37,6 milioane de dolari în primul weekend de proiecţie în cinematografe.


Succesul de care s-a bucurat printre spectatorii americani vine după ce, în urma premierei mondiale din mai de la Cannes, pelicula a împărţit criticii în două tabere. Concluziile acestora, tranşante în cea mai mare parte, descriu "Inglourious Basterds" ca fiind un film foarte bun sau, din contră, un eşec.

Tarantino prezintă povestea unei echipe de comando, formată din soldaţi americani de origine evreiască, a cărei misiune este aceea de a lichida ofiţeri germani din Franţa sub ocupaţie nazistă. Primul pe lista distribuţiei este Brad Pitt cu mustaţă, în spiritul deghizării perfecte, pentru a se putea infiltra printre inamici. În privinţa reţetelor de marketing, americanii s-au întrecut din nou pe ei înşişi: teasere, trailer lansat cu mult înaintea primei proiecţii şi multă vâlvă în presa de specialitate, mai curioasă ca niciodată să disece ultima realizare semnată de "băiatul cel rău" din rândul regizorilor buni.

Într-un interviu acordat Le Figaro, Quentin Tarantino a parat fiecare lovitură venită din direcţia criticilor de specialitate. "Violenţa este inerentă subiectului pe care îl tratez, respectiv cel de-al Doilea Război Mondial. Violenţa este chiar obligatorie pentru că