MENIU

Înghesuială la sarmale, hore şi defilări de Ziua Europei, în sectorul 2

Foto: Realitatea TV

Peste o mie de bucureşteni au participat, sâmbătă, în faţa Primăriei Sectorului 2, la manifestările dedicate Zilei Europei, atât din dorinţa de a vedea un spectacol, cât şi pentru a mânca, gratis, câte o porţie de patru sarmale.

La ora 11 dimineaţa, în zonă se adunaseră persoane în vârstă, dar şi copii de la diverse şcoli din sectorul 2, pentru a urmări un spectacol folcloric susţinut de Ştefania Rareş, Gheorghe Turda şi de ansamblul Pescăruşul. Artiştii au reuşit, nu fără insistenţe, să strângă mai multe persoane în hore şi sârbe tradiţionale.

Un spectacol inedit a fost asigurat de un pensionar de 77 de ani, îmbrăcat în port tradiţional, care a ieşit din mulţime şi a dansat ca-n prima tinereţe, făcând deliciul întregii asistenţe. Bătrânul, care s-a recomandat Ionel Popa, a declarat că nu e născut de Ziua Europei, 9 mai, ci de Ziua Americii (4 iulie), şi că îi place muzica românească, dar şi cea ţigănească.

Manifestările au continuat cu intonarea imnului României şi a imnului neoficial al Uniunii Europene, "Oda Bucuriei" de Beethoven, după care a fost au urmat sfinţirea monumentului "Crucea Independenţei", aflat în Parcul Obor, şi defilări ale Poliţiei Comunitare şi ale elevilor din sector, care purtau steaguri tricolore. 
Oamenii din public au primit, şi ei, steguleţe tricolore şi baloane vopsite în roşu, galben şi albastru, din partea unui hipermarket care, în schimbul sponsoriăzii, a avut permisiunea de a afişa în zonă un banner promoţional.

Sfârşitul manifestării a fost şi cel mai aşteptat moment de Ziua Europei, în sectorul 2. Zece restaurante din Capitală au împărţit, la corturi special amenajate, peste 30.000 de sarmale în foi de varză. Oamenii s-au îmbulzit să prindă cât mai repede o porţie, însă nu s-au înregistrat incidente.