MENIU

India fabrică cola pe bază de urină de vacă

Foto: sodahead.com

Pentru milioane de hinduşi devotaţi din India, sucul pe bază de urină de vacă reprezintă cea mai bună băutură răcoritoare. Noul produs va fi comercializat ca o alternativă sănătoasă pentru Cola sau Pepsi.

Rashtriya Swayamsevak Sangh, principalul grup cultural hindus din India a dezvoltat o nouă băutură numită Gau Jal sau apă de vacă. Noua băutură va fi comercializată că o alternativă mai sănătoasă la ocidentalele Pepsi şi Coca Cola, informează telegraph.co.uk. 

Hinduşii idolatrizează vacile pentru produsele lor lactate, însă mulţi dintre ei consumă şi urină sau excremente de origine bovină, prin intermediul diferitelor condimente sau băuturi. Astfel de excremente sunt considerate  de hinduşi extrem de sănătoase pentru organismul uman. 

În unele state indiene, urina şi excrementele de origine bovină sunt vândute în magazinele alimentare alături de produse lactate obişnuite precum laptele sau iaurtul. De asemenea, companiile specializate în producerea alimentelor sănătoase folosesc astfel de ingrediente în fabricarea pastei de dinţi sau a unor băuturi tonice. Indienii cred că astfel de produse joacă un rol important în lupta împotriva cancerului sau a diabetului.

De asemenea, hinduşii cred că urina de vacă are proprietăţi dezinfectante, iar în unele sate, gunoiul produs de vaci este utilizat ca pudră antiseptică. 

Acum, Rashtriya Swayamsevak Sangh a inventat o nouă băutură pe bază de urină de vacă, pe care speră să o comercializeze în masă pentru prorpietăţile sale foarte sănătoase. 

''Noi ne referim la gau ark (urina de vacă), cu termenii gau jal (apă de vacă), pentru ca are un imens potenţial în vindecarea unui număr variat de boli. Am dezvoltat o băutură uşoară pe bază de gau jal şi a fost deja trimisă la laborator pentru testare'', a spus directorul director Om Prakash.

 

 

Mai multe articole despre:
vacă băutură indian hindus urină