MENIU

Incredibil! Între fanii lui Rangers care s-au bătut cu poliţia după finala Cupei UEFA s-a aflat şi un ...poliţist - VIDEO

Foto: The Sun

Dacă în România există sportivi interlopi, englezii au şi ei cu ce se lăuda. Poliţiştii din Manchester care încă încearcă să-i descopere pe toţi cei implicaţi în incidentele grave de după finala Cupei UEFA de anul trecut, dintre Glasgow Rangers şi Zenith Sankt-Petersburg, au avut parte de o surpriză. Printre cei mai violenţi fani ai lui Rangers s-a aflat şi un...poliţist, suporter înrăit al grupării scoţiene.

30 de poliţişti răniţi, un suporter înjunghiat, 44 de arestaţi

Ofiţerul, care făce parte din poliţia din Essex, a fost arestat recent şi ar putea primi până la cinci ani de închisoare pentru agresiune şi comportament violent.

Potrivit presei engleze, se pare că poliţistul a fost identificat în urma unor poze postate pe internet de poliţia din Manchester, care investighează violenţele din finala Cupei UEFA de anul trecut, din mai, care s-a disputat în oraşul englez, între Glasgow Rangers şi Zenith Sankt-Petersburg.

În acea zi, peste 30 de poliţişti au fost răniţi, unul dintre ei foarte grav, după ce a fost lovit cu bestialitate pe când era căzut la pământ de mai mulţi fani ai grupării scoţiene. În plus, un fan al lui Zenith a fost rănit în interiorul stadionului. 44 de suporteri au fost arestaţi, şase dintre ei fiind cercetaţi pentru înjunghierea suporterului rus, restul pentru violenţele din oraş.

Dat în vileag de colegii săi din Essex

În afara celor deja reţinuţi, Poliţia din Manchester a publicat pe site-ul oficial 49 de poze ale unor suporteri pe care-i vrea interogaţi pentru acele violenţe. Se pare că poliţistul-suporter a fost identificat chiar de colegii săi din Essex, care le-au transmis informaţia apoi ofiţerilor din Manchester.

"Detectivii din Manchester au primit pontul de la colegii din Essex. Tipul e un fan înrăit al lui Rangers, ştie toate cântecele, dar afirmă că nu e el cel din poză", a spus o sursă a celor de la "The Sun", declaraţie susţinută de cea a unui purtător de cuvânt al Poliţiei din Manchester: "O persoană în vârstă de 44 de ani a fost arestată sub acuzaţia de agresiune. Persoana arestată face parte din Poliţia din Essex şi era în afara serviciului la momentul incidentelor".

Poliţistul, al cărui nume nu a fost dezvăluit din motive legale, va fi cercetat în stare de libertate, fiind eliberat pe cauţiune.

Incidentele au pornit din cauza unui ecran-gigant care s-a defectat

100.000 de fani ai lui Rangers au fost prezenţi pe 14 mai 2008 în Manchester, pentru finala Cupei UEFA cu Zenith, însă cei mai mulţi idntre ei nu aveau bilete de intrare la partidă. Suporterii au luat foc după ce un ecran gigant din centrul oraşului s-a defectat cu puţin timp înainte de startul finalei. Nemulţumiţi de faptul că aveau să rateze vizionarea finalei, fanii lui Rangers s-au implicat în numeroase bătăi cu forţele de ordine, pe străzile din apropiere.

Vezi aici violenţele care au avut loc în Manchester în seara zilei de 14 iunie 2008