MENIU

Inconştienţa şoferilor de microbuz a produs un lung şir de tragedii, în ultimii ani

Foto: Realitatea TV

Accidentul din localitatea ieşeană Scânteia este doar ultimul dintr-un lung şir de astfel de tragedii. În majoritatea cazurilor, accidentele s-au soldat cu morţi şi zeci de răniţi.

Cel mai grav accident petrecut înaintea celui de vineri a fost pe 23 iulie 2007, în judeţul Dâmboviţa. La ora 6 dimineaţa, un autobuz cu nuntaşi a fost lovit în plin de un tren. 11 oameni au murit.

Un alt accident în care doi tineri şi-au pierdut viaţa s-a petrecut pe 11 iulie 2009, la o trecere de cale ferată în dreptul localităţii Veştem, judeţul Sibiu. Maşina în care se aflau cei doi a fost lovită în plin de un tren de persoane.

Un alt incident a avut loc pe 31 mai 2009, în judeţul Timiş. Şapte oameni au fost răniţi, atunci, după ce un tren personal a lovit un tir.

Un sfârşit tragic au avut patru persoane în martie anul 2008 la Murgeni, în judeţul Vaslui. Maşina în care se aflau a fost spulberată de un tren.

Un alt accident a avut loc la sfârşitul lunii august 2008, în judeţul Ialomiţa, între Feteşti şi Ţăndărei. Cinci oameni au murit după ce maşina de teren în care se aflau a fost lovită de un tren accelerat. Potrivit poliţiştilor, la volanul maşinii de teren era un tânăr de 19 ani.

Bilanţul poliţiei arată că în 2007 au murit 16 persoane, iar alte 24 au fost rănite grav în accidente pe trecerile la nivel cu calea ferată.

În octombrie 2007 două fetiţe şi bunicul lor au murit după ce maşina în care se aflau a fost lovită de tren, în comnuna Strejeşti - judeţul Olt.

Mai multe articole despre:
morţi tren accidente răniţi cale ferată