MENIU

Încă un bar din apropiere de Guidonia aparţinând unor români a fost atacat

Foto: eyeball-series.org

Agresiunile la adresa românilor din Italia continuă, la mai mult de o săptămână după ce patru tineri români au violat o italiancă, la Guidonia, relatează presa italiană.

Astfel, încă un bar din apropiere de Guidonia aparţinând unor români a fost atacat în noaptea de sâmbătă spre duminică, anunţă Il Messaggero în pagina sa electronică. Dispozitivul incendiar folosit este similar celui utilizat săptămâna trecută şi în cazul unei măcelării din Guidonia.

Explozia a distrus un geam blindat al unui bar din Marcellina, localitate situată la mai puţin de cinci kilometri de Guidonia. "Dacă bomba ar fi trecut de geam ar fi ajuns exact sub tabloul electric. Ar fi putut să ia foc toată clădirea", a declarat patroana barului.. "Nu ştiu motivul, ştiu doar că locuitorii din Marcellina au fost întotdeauna foarte drăguţi cu mine", a spus ea, denunţând violul din Guidonia. În câteva ore barul şi-a reluat activitatea.

De asemenea, Rita Bernadini, parlamentarul care a vizitat cei şase români arestaţi pentru violul din Guidonia şi care a denunţat faptul că aceştia au fost agresaţi în închisoare, a primit numeroase mesaje de ameninţare, potrivit agenţiei de presă Agr. "Ar trebui să fii violată tu, apropiaţii tăi, fiica ta, dacă ai una", scrie într-un mesaj adresat politicianului. Pe Facebook a fost publicat numărul de telefon mobil al acesteia, iar cineva a adăugat: "Voi reuşi să aflu şi adresa sa".

"Intenţia mea este să public aceste mesaje, pentru că zugrăvesc foarte bine o parte din Italia care trebuie să fie cunoscută", a spus Bernadini 

Între timp, în provincia Ragusa a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică un viol care aminteşte de cel din Guidonia, scrie Adnkronos. De această dată, însă, victimele au fost un cuplu de români.

Potrivit poliţiei, cuplul a fost agresat sâmbătă noaptea, în jurul orei locale 01:30 (02:30 ora României), de trei imigranţi nord-africani, dintre care doi înarmaţi cu pistoale. După ce le-au luat victimelor banii şi un telefon, unul dintre atacatori l-a imobilizat pe român, iar ceilalţi doi au luat fata şi au dus-o într-o zonă izolată, unde au violat-o. Ea a fost găsită a doua zi dimineaţă, la marginea oraşului.

Agresiunile la adresa românilor au luat amploare în Peninsulă, în special după violul de la Guidonia. Astfel, un adolescent român în vârstă de 15 ani a fost agresat miercuri la Florenţa de doi italieni în vârstă de 17-18 ani, care l-au întrebat mai întâi dacă este român, potrivit La Repubblica.

De asemenea, o măcelărie aparţinând unui român din Guidonia a fost atacată în noaptea de miercuri spre joi, cu o bombă artizanală. În noaptea de marţi spre miercuri, un grup de persoane a aruncat cu sticle incendiare barul unei românce din aceeaşi localitate.

De asemenea, mai mulţi demonstranţi neofascişti au atacat patru români şi cinci albanezi în Guidonia, iar mai mulţi manifestanţi au încercat să îl linşeze pe unul dintre cei şase români arestaţi pentru violul de la Guidonia. În plus, românii arestaţi la Guidonia pentru viol ar fi fost bătuţi în închisoare de autorităţi, relatează La Repubblica.

Mai multe articole despre:
români atac bar Guidonia