MENIU

Încă doi români au fost arestaţi pentru violarea adolescentei de la Roma, probele ADN corespund

Foto: adevarul.ro

Doi cetăţeni români, în vârstă de 18 şi 27 de ani, au fost arestaţi în dosarul violării adolescentei în vârstă de 14 ani, la Roma, iar ADN-ul lor corespunde cu cel al agresorilor, relatează RaiNews24.

Chestorul şef al Romei, Vittorio Rizzi, a făcut publice vineri seară numele noilor acuzaţi, Ionuţ Jean Alexandru şi Gavrilă Oltean. Anchetatorii au dat de urma lor după ce unul dintre suspecţi, Ionuţ Alexandru, a folosit, unul dintre telefoanele sustrase victimelor în noaptea violului. Acesta a fost reţinut şi şi-a denunţat complicele în timpul interogatoriuliu.

Autorităţile italiene i-au arestat pe cei doi suspecţi după ce au localizat cele două telefoane mobile care le-au fost furate adolescentei violate şi prietenului ei, agresat. Unul dintre cele două telefoane a fost descoperit în România, iar celălalt la Roma.

În 18 februarie, alţi doi români, Alexandru Isztoika Loyos şi Karol Racz au fost arestaţi, fiind suspectaţi de violul survenit într-un parc din Roma, în noaptea de Sfântul Valentin. Ei au fost disculpaţi, însă, de rezultatul testelor ADN. Ambii se află, însă, în continuare în detenţie, fiind vizaţi de noi mandate de arestare: Loyos pentru calomnie şi autocalomnie, iar Racz pentru un alt viol, din 21 ianuarie.