MENIU

Încă 30 de zile de arest pentru Penescu, Constantin, Libertatu şi Făcăleaţă! Lică a fost eliberat

Foto: NewsIn

Curtea de Apel Piteşti a admis recursul procurorillor DNA la decizia Tribunalului Argeş de a nu prelungi mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Liberatu şi Liviu Făcăleaţă, astfel că aceştia rămân în arest, iar Marcel Lică a fost pus în libertate.

Curtea de Apel Piteşti a judecat, marţi, recursul înaintat de procurorii DNA privind decizia Tribunalului Argeş de a nu prelungi mandatele de arestare pentru cinci dintre inculpaţii din dosarul corupţiei din arbitraj.

Astfel, potrivit judecătoarei Paula Coţovanu, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, hotărîrea este definitivă, iar la patru dintre inculpaţi (Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Liberatu şi Liviu Făcăleaţă) li s-a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

În schimb observatorul FRF Marcel Lică a ieşit din arestul IPJ Argeş marţi, în jurul orei 18.30, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul procurorilor DNA Piteşti, la decizia Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatului de arestare în cazul acestuia.

"Mandatele de arestare intră în vigoare pe data de 13 mai, până pe 11 iunie, inclusiv", a declarat judecătorul Paula Coţovanu.


Decizia de luni, 11 mai, a Tribunalului Argeş de respingere a propunerii procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru cei cercetaţi în scandalul de corupţie din fotbal se aplică pentru cinci inculpaţi: Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Marcel Lică, Liviu Făcăleaţă, Cristian Libertatu.

În cazul arbitrului Aurelian Bogaciu cauza s-a disjuns, avocatul lui solicitând, luni, amânarea discutării cazului pentru a putea studia dosarul, întrucât tot luni s-a judecat, la Curtea de Apel, recursul depus de clientul său împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar. Marţi, Tribunalul Argeş a respins şi în cazul lui Aurelian Bogaciu propunerea procurorilor anticorupţie de prelungire a măsurii arestării preventive. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Magistraţii Tribunalului Argeş au respins, luni, cererea procurorilor DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu, directorul hipermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, şi vicepreşedintele autosuspendat al CCA Marcel Lică. Decizia de luni a Tribunalului Argeş a fost atacată cu recurs.

Mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Liviu Făcăleaţă şi Cristian Libertatu expirau marţi, iar în cazul lui Bogaciu şi Lică mandatele de arestare preventivă expiră în data de 21 mai.

La Tribunalul Argeş s-au prezentat luni şi arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean. Cei doi au fost eliberaţi vineri din arestul IPJ Argeş, după ce Curtea de Apel Piteşti a admis recursurile împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar.