MENIU

Înalţii prelaţi catolici au luat lumină de la Papa Benedict al XVI-lea

Foto: Realitatea TV

Papa Benedict al XVI-lea a lansat un apel către cei peste un miliiard de catolici din lumea întreagă să urmeze învăţăturile Bisericii pentru a scăpa de confuzia lumii actuale. Suveranul Pontif a rostit acest îndemn cu prilejul ceremoniei care avut loc sâmbătă în catedrala San Pietro, la Vatican, unde a oficiat Messa de Înviere cu prilejul Paştelui catolic.

Acompaniat de corul catedralei care intona imnul "Lumina lui Hristos", Papa a aprins lumânarea pascală, gest care simbolizează lumina care s-a revărsat odată cu învierea Mântuitorului. Cardinalii şi înalţi prelaţi catolici au luat, la rândul lor, lumină de la Suveranul Pontif. Apoi Papa a gravat pe lumânare cu ajutorul unui cuţit literele greceşti alfa şi omega, care semnifică numele lui Iisus Hristos şi a presărat cinci bulgări mici de tămâie.

În predica rostită ulterior, Suveranul Pontif a reamintit de confuzia morală în care trăiau contemporanii lui Iisus, şi le-a cerut credincioşilor să urmeze învăţăturile Bisericii pentru a evita, la rândul lor, deruta. Ceremonia numită şi Vigilia Pascală comemorează Patimile Mântuitorului şi moartea sa pe cruce, urmate de Înviere, cel mai important eveniment din calendarul creştin.

Duminică, la ora 11, ora României, Benedict al XVI-lea a oficiat o slujbă în piaţa San Pietro, prilej cu care a adresat tradiţionalul mesaj "Urbi et Orbi", adică "Oraşului şi lumii întregi".