MENIU

În Vaslui preţul gazelor va scădea de la 1 aprilie

Foto: shutterstock.com

Conducerea SC Gaz Est Vaslui a anunţat că preţul gazelor va scădea, de la 1 aprilie, cu cel mult 17%, atât pentru abonaţii casnici, cât şi pentru cei industriali.

Directorul SC Gaz Est SA Vaslui, Adrian Tighici, a declarat că preţurile la gaze se vor ieftini, între 15-17%, în funcţie de categoriile de consumatori, decizia fiind influenţată de mai mulţi factori. 

"Strategia de investiţii din ultimii trei ani a fost bine pusă la punct, într-o manieră prudentă, de gestionare a costurilor, dar, totodată, suficiente pentru a realiza indicatorii de performanţă impuşi, atât ca număr de abonaţi cât şi ca suprafaţă de reţea. Am reuşit permanent să reinvestim profitul şi desigur, am luat în calcul că în ultima perioadă, preţul barilului de petrol a scăzut şi a fost un preţ mic şi la gazele de import", a precizat Adrian Tighici.

Acesta a precizat că preferă să vândă mai mult gaz la un preţ mai mic, venind astfel în sprijinul consumatorilor casnici şi industriali din Vaslui, care trec printr-o perioadă dificilă, din cauza crizei financiare.

"Această ieftinire este semnificativă pentru abonaţii industriali, care traversează o perioadă financiară grea. Vasluiul este pe primul loc la şomaj, este clar că şi consumatorii casnici au probleme financiare. Scădem acum preţurile şi ne recuperăm costurile anul viitor. Mai bine să ai un preţ mai mic şi să vinzi mai mult decât să ai preţ mare şi să nu vinzi deloc", a declarat directorul  SC Gaz Est, Adrian Tighici.

Acesta a precizat că peste 80% dintre firme vasluiene, consumatoare de gaz, au solicitat eşalonări la plată, din cauza  crizei economice, iar două societăţi care şi-au întrerupt activitatea au fost acţionate în instanţă din cauza datoriilor.

De la 1 aprilie, consumatorii casnici vor plăti cu 17,76% mai puţin pentru gazele naturale. Agenţii economici vor plăti, în fucnţie de cantitatea consumat, cu cel mult 17,21% mai puţin decât până acum.

Mai multe articole despre:
Vaslui preţ gaz scădere ieftinire