MENIU

În unele zone ale ţării ploile au început deja să creeze probleme

Foto: Realitatea TV
Furtunile au făcut probleme în sudul ţării şi la munte

Se anunţă un weekend cu furtuni, ploi abundente şi vânt puternic în aproape toată ţara. Meteorologii şi hidrologii au anunţat cod galben de ploi şi inundaţii care vizează regiunile sudice, estice şi centrale. În unele zone ale ţării, ploile au început deja să creeze probleme.

În Constanţa, ploaia a durat doar câteva minute, dar vântul a fost atât de puternic încât a pus la pământ un copac. Trunchiul acestuia a căzut peste o maşină parcată sub el. În cădere, copacul a agăţat şi firele de înaltă tensiune. Circulaţia a fost oprită pe strada respectivă, timp de mai bine de o oră.

Apa a pătruns şi în câteva curţi, iar oamenii şi-au pus saci cu nisip la uşi, ca să nu le fie inundate şi casele. Sistemul de canalizare a cedat pe unele străzi de la periferia oraşului şi apa de pe carosabil a îngreunat circulaţia maşinilor. În Constanţa a căzut şi grindină, dar nu au fost semnalate pagube. 

O ploaie abundentă a creat probleme vineri şi în Slobozia. Străzile din centrul oraşului s-au inundat în câteva minute. La fel s-a întâmplat şi cu un depozit de cărţi. Angajaţii şi pompierii au muncit ore în şir ca să scoată apa din clădire.

La Alba Iulia, ploaia a transformat străzile în adevărate râuri, ne-a scris Victor, un telespectator Realiattea Tv.  

În Sinaia a plouat torenţial aproape o oră. Canalizarea nu a mai făcut faţă debitului prea mare. Numai şoferii curajoşi au putut trece prin apa care s-a scurs de pe versanţi şi a inundat DN1. Pompierii au fost chemaţi să scoată apa din curtea şi casa a două familii.