MENIU

În săptămâna 22-27 iunie, Clubul Ţăranului s-a transformat în galerie pentru şase expoziţii

Foto: www.feeder.ro

În săptămâna 22-27 iunie Clubul Ţăranului s-a transformat în galerie pentru şase expoziţii - una în fiecare zi, şi în atelier de lucru pentru Irlo, Dani Zanga, Noper, Ciubi, Emanuel Borcescu şi Ghica Popa. Şase graficieni cu stiluri personale consacrate şi diferite, au lucrat la o temă şi o poveste vizuală comună.

Luni au fost expuse lucrările lui Irlo, cunoscut street artist ale cărui picturi murale şi grafitti-uri pot fi întâlnite în aproape toate marile oraşe din ţară. Stilul lui Irlo a fost apreciat la New York în cadrul expoziţiei Freedom for Lazy People de la ICR New York, în 2008 . Irlo, pe numele lui civil Laurenţiu Alexandrescu, nu a trecut prin State fără să îşi lase semnatura în Brooklyn la Rubuland.

Marţi e Zanga. Daniel Macovei are un stil cu o personalitate puternică, bine cristalizat de anii de studiu a artelor plastice. La 19 ani are deja 3 expoziţii la activ în galeriile bucureştene şi din Constanţa.

Miercuri, Clubul Tăranului îl găzduieşte pe Noper - încarnarea alternativei creative la viaţă monoton-corporatistă pe care o duce artistul Radu Pop. “Stilul meu nu e fun, nici sweet, nici soft şi nu place de obicei fetiţelor îmbrăcate în roz. Stilul meu, cred, e uşor sinistru..."mean" şi “cinic-ironic.”

Joi este Ciubi-day. Alexandru Ciubotariu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi prolifici ilustratori din România. Are lucrări publicate în peste 60 ziare şi reviste din România, Belgia, Slovenia, Polonia, Croaţia, Cehia, Franţa, Grecia, ilustraţii de carte pentru 13 cărţi, precum şi unsprezece albume de benzi desenate. Cunoscut şi ca Pisica Pătrată.

Vineri expune şi desenează la Clubul Ţăranului, Emanuel Borcescu - pictor şi grafician, care trăieşte şi lucrează în Bucurşsti. A expus în  Londra, Pont Aven, California, Florida, Istanbul, Elveţia şi România. Printre expoziţiile din România se numără “The Heroes” - expoziţie de pictură ce constă într-o serie de portrete ale unor personalităţi de pe scena politicii, culturii, muzicii pop, show-biz-ului şi sportului din România.

Sâmbătă, artistul grafic şi premiatul art director Ghica Popa cucereşte un nou decor cu stilul său grafic inconfundabil. A semnat expoziţia In My Shoes (sneakers pictaţi unicat, Cărturesşi, 2008), a realizat o serie de proiecţii animate pe Casa Poporului în cadrul evenimentului Noaptea Albă Bucureşteană şi comunicarea până la nivel de design de vitrină pentru un lanţ de magazine. Un proiect recent al artistului a fost design-ul coperţii şi booklet-ului pentru albumul "Adolessons" al trupei The Amsterdams - care vor concerta sâmbătă de la 10 seara la Clubul Ţăranului.