MENIU

În România sunt 22 de cazuri de gripă sezonieră şi aproape 36.000 pacienţi cu infecţii respiratorii

Foto: sxc.hu

Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor transmisibile a raportat, pe 13 mai, 22 cazuri de gripă sezonieră şi un deces din cauza unei pneumonii, la un copil din judeţul Galaţi, potrivit centralizării pentru săptămâna 4-10 mai, realizată de Ministerul Sănătăţii.

Autorităţile au spus că, la nivel naţional, numărul total de infecţii respiratorii (IACRS), pneumonii şi gripă se menţine în intervalul aşteptat.
"Numărul infecţiilor respiratorii este mai mare cu 32,5% faţă de săptămâna trecută, înregistrându-se 35.914 de cazuri, dar se încadrează în intervalul aşteptat. Creşterea numărului de infecţii respiratorii este explicată de epidemiologi prin o mai bună adresabilitate la medic, ca urmare a mesajelor Ministerului Sănătăţii privind noua gripă", au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Cele mai multe cazuri de gripă au fost înregistrate în Bucureşti (12).  La Arad, Ilfov şi Sibiu s-au înregistrat câte două cazuri, iar în Vrancea, Argeş, Mureş şi Prahova, câte un caz.

Doctorul Geza Molnar, secretar de stat în Ministerului Sănătăţii, a precizat că la această oră, în România, nu există nicio suspiciune şi niciun caz confirmat de infectare cu virusul noii gripe (gripa porcină).