MENIU

În mai multe localităţi din ţară, autorităţile locale organizează câte un referendum

Foto: http://www.canadiangeographic.ca/atlas/Images/Glossary/Referendum.jpg

Alegerile prezidenţiale par un bun prilej de consultare a oamenilor cu privire la diferite teme locale. Tonul organizării unui referendum a fost dat de şeful statului şi a fost urmat de autorităţile locale din Voluntari, Braşov sau Caransebeş.

Pe 22 noiembrie, locuitorii din Voluntari sunt chemaţi să pună ştampila pe trei buletine de vot. Pe lângă alegerile prezidenţiale şi referendumul privind reorganizarea Parlamentului, autorităţile de aici au decis să consulte locuitorii şi în ceea ce priveşte transformarea oraşului Voluntari în sectorul 7 al Capitalei. Motivul: Bucureştiul nu mai încape în graniţele sale, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul primăriei Voluntari.

Un alt referendum va avea loc pe şase decembrie, ziua celui de-al doilea tur de scrutin de la prezidenţiale. Locuitorii din Caransebeş şi Braşov vor răspunde dacă sunt de acord cu legalizarea prostitutiei şi a drogurilor. La Braşov, propunerea făcută de preşedintele Consiliului Judeţean urmează să fie supusă la vot de consilieri până la sfârşitul lunii.

"Îmi permit ca să organizez la nivelul judeţului Braşov acest referendum. Vrem să-l cuplăm pentru a nu avea cheltuieli de bani suplimentar, cheltuieli mari să-l cuplăm cu turul doi al alegerilor prezidenţiale. Organizăm acest referendum să vedem care este părerea braşovenilor în legătură cu aceste legi foarte importante, drogurile şi prostituţia", a declarat Aristotel Căncescu, preşedinte CJ Braşov.

Potrivit NewsIn, consilierii locali din Caransebeş au votat deja organizarea referendumului.