MENIU

În lipsa unui patinoar decent, patinatoarele se antrenează la Floreasca

Mizeria de la Patinoarul Mihai Flamaropol goneşte sportivii la antrenamente în aer liber
Micile patinatoare preferă antrenamentele gratuite în aer liber.

Patinoarele din Bucureşti nu sunt numai locuri de distracţie pentru locuitorii Capitalei, ci pot ajunge şi terenuri de antrenament. Pentru că nu are condiţii potrivite de pregătire, un grup de şapte patinatoare se antrenează la Patinoarul Floreasca, din cauză că arena Mihai Flamaropol este în paragină.

Aproape în fiecare zi, după şcoală, micuţele patinatoare îşi fac timp şi pentru orele de antrenament pe gheaţă. De la pasiune, patinajul a ajuns să devină a doua ocupaţie pentru cele şapte sportive care în fiecare an câştigă titlu după titlu atât în România, cât şi în străinătate.

Iniţial, ele s-au pregătit la Patinoarul Mihai Flamaropol, însă în cele din urmă fetiţele şi antrenoarea lor au găsit alt loc de pregătire: Patinoarul Floreasca. Este prospăt renovat, cu dotări de ultimă generaţie şi o suprafaţă totală de 2.300 de metri pătraţi.

Mai mult, dacă până acum o lună micuţele trebuiau să plătească pentru orele petrecute pe gheaţă, la Patinoarul Floreasca ele sunt primite gratis. \"Federaţia ne-a luat ore de gheaţă până acum o lună. Reprezentantul României la Olimpiadă se antrenează acum în Statele Unite. Totul a rămas pe spinarea părinţilor, mă refer la orele de gheaţă din patinoarul Flamaropol\", a spus antrenoarea Luminiţa Ancuţa.

Deşi trebuie să împartă locul de antrenament cu mii de bucureşteni care ies pe gheaţă doar pentru distracţie, fetiţele îşi văd de treabă şi speră că în viitor patinoarul din Complexul Lia Manoliu va fi într-o stare mai bună. \"Vestiarele sunt murdare, că vin hocheiştii, mai sunt şi inundaţii... Aici facem ce ne place în aer liber, nu într-o mizerie\", a spus una dintre fetiţe.