MENIU

În judeţul Prahova, se construieşte o şcoală de 15 ani

Foto: Realitatea TV

Deşi lucrările nu ar fi trebuit să dureze mai mult de patru ani, o şcoală din localitatea prahoveană Boldeşti-Scăieni este în construcţie de 15 ani. Cancelaria este improvizată pe un hol, la fel şi secretariatul, iar peste o sută de elevi învaţă în laboratoare, în loc de clase. Autorităţile locale speră ca până la finalul anului să fie terminată şcoala.

Lucrările la Şcoala numărul unu din Boldeşti-Scăieni au început în 1994, imediat după ce fosta unitate de învăţământ a ars. De atunci însă, se tot construieşte. În 15 ani, muncitorii au reuşit să finalizeze doar 12 săli de curs şi patru laboratoare.

"De 15 ani se fac lucrări. Ne descurcăm cum putem deocamdată", a spus Ioana Petcu, director Şcoala numărul 1, Boldeşti, Scăieni.

Elevii nu au bibliotecă de ani de zile, cele 12.000 de volume stau închise în fişete, pe holurile instituţiei.

Lucrările trebuiau finalizate până în 1999. Au fost de mai multe ori oprite, fie că s-a renunţat la constructor, fie din lipsă de fonduri.

"Am contactat nişte fonduri de la Ministerul Învăţământului. Să sperăm că dacă cine lucrează acolo, constructorul acesta îşi dă silinţa până la 1 ianuarie", a declarat Constantin Bucuroiu, primar Boldeşti-Scăieni.

La Şcoala numărul unu învaţă peste 600 de elevi.
Mai multe articole despre:
şcoală elevi construcţie instituţie