MENIU

În ce oraşe s-au ieftinit cel mai mult locuinţele în 2010

Blocuri de locuinţe Bucureşti

Preţul unui apartament de două camere într-un bloc vechi variază la nivel naţional de la 959 euro/metru pătrat în Iaşi, cel mai ieftin oraş din România din acest punct de vedere, până la 1.303 euro/metru pătrat în Bucureşti, potrivit unui studiu lansat de portalul imobiliare.ro pe baza calculelor operate cu indicele naţional imobiliare.ro.

Scăderea preţurilor locuinţelor din cele două oraşe este însă similară faţă de nivelul lor din 2008, fiind de 40% în Iaşi şi, respectiv, 41,3% în Bucureşti. Alături de Iaşi, topul oraşelor mari din România cu cele mai ieftine locuinţe este completat de Braşov. În acest din urmă oraş preţul unui apartament de două camere era la 15 noiembrie de circa 966 euro/mp, în scădere cu 35% faţă de 2008, când depăşea 1.300 euro/mp.

Timişoara este şi ea pe listă, întrucât preţul de plecare pentru o locuinţă de două camere este de circa 985 euro/metru pătrat, mai puţin cu 28% decât se cerea în 2008. Timişoara este, de altfel, şi oraşul unde s-au înregistrat cele mai mici scăderi de preţuri faţă de anul trecut comparativ cu Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Braşov sau Cluj-Napoca. Citeşte mai mult în Business Standard