MENIU

În Bistriţa, un kilometru cu taxiul costă doar 60 de bani

Foto: RTV

Surpriză pentru bistriţenii care circulă cu taxiul. Tarifele la taximetre se reduc de la o săptămână la alta cu câţiva bani. În plină criză financiară, clienţii se bucură că scot din buzunare mai puţin, mai ales ca au parte de cele mai mici preturi din ţară. La Braşov însă situaţia este exact pe dos. Oamenii preferă să meargă pe jos, iar taximetriştii se văd nevoiţi să renunţe la această meserie.

Companiile de taxi din Bistriţa au început să reducă preţurile acum o lună. De la o săptămână la alta fiecare a redus tariful pe kilometru cu câte 10 bani. Aşa se face că, acum, tariful pe kilometru a ajuns, la unele companii, la doar 60 bani.

"Sunt cele mai mici tarife de taxi din ţară, acesta s-a întâmplat din cauza faptului că sunt foarte multe maşini pe piaţă şi fiecare firmă încearcă să îşi cucerească poziţia", a declarat Valer Bâgiu - preşedinte camera taximetriştilor Bistriţa.

Unii taximetrişti spun că ieftinirea excesivă a preţului pe kilometru nu le aduce şi profit mai mare. Şi asta, chiar daca numărul comenzilor a crescut cu o mie pe zi.

Dacă în urmă cu o lună de zile preţul unei curse cu taxiul din centru şi până la ieşirea din oraş era de 4 lei, acum tarifele s-au înjumătăţit, preţul unei asemenea curse ajunge la 2 lei.

În prezent, în Braşov sunt peste 1700 de taximetre. Prea multe, raportate la populaţia oraşului. Aşa că, potrivit primăriei, 600 dintre acestea vor trebui retrase de pe piaţă.

Mai multe articole despre:
Bistriţa soferi tarif scădere firme oraş clienţi taxiuri