MENIU

Iliescu şi Năstase, armele secrete ale lui Geoană în lupta pentru Cotroceni

Foto: Realitatea TV

Strategii lui Obama, angajaţi de Mircea Geoană, l-au sfătuit să îi folosească mai mult pe Ion Iliescu şi Adrian Năstase ca arme împotriva lui Traian Băsescu. Potrivit jurnaliştilor de la "Cotidianul", consilierii americani de la Benenson Strategy Group au stabilit în urma unui studiu sociologic problemele pe care le are candidatul PSD, dar şi ce tactică de luptă poate folosi.

Americanii le-au explicat liderilor PSD că Mircea Geoană pierde puncte pentru că oferă nesiguranţă candidaturii sale, că se alimentează în interiorul partidului zvonurile referitoare la înlocuirea sa cu un alt candidat, ca de exemplu Sorin Oprescu.

O altă problemă găsită de americani este legată de electoratul lui Mircea Geoană, îmbătrânit, el neavând priză la alegătorii tineri. Potrivit studiului realizat de strategii americani, pe un eşantion de 4.000 de persoane, Traian Băsescu ar avea 33% din voturi, iar Mircea Geoană 28%.

Potrivit consilierilor, candidatura lui Sorin Oprescu ar atrage mai degrabă voturi din bazinul electoral din zona dreptei decât de la candidatul Mircea Geoană, iar acesta ar avea şanse reale să intre în al doilea tur de scrutin.

Citeşte tot articolul în Cotidianul.