MENIU

Iliescu: Guvernul nu are sprijin, este o aventură a lui Traian Băsescu

Foto: NewsIn
Iliescu: "Preşedintele Băsescu a ocolit să consulte partidele".

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că Guvernul propus de Lucian Croitoru nu are niciun fel de sprijin în parlament şi că este doar o aventură a preşedintelui Traian Băsescu.

"În principiu acest guvern nu are niciun fel de sprijin. Este o aventură a domnului  Băsescu, care de la început a gândit această chestiune ştiind (...). Adică cum să mergi împotriva curentului? Dânsul răstălmăceşte în fel şi chip Constituţia", a declarat Ion Iliescu precizând că în Constituţie se prevede clar că preşedintele "este obligat să consulte toate grupurile parlamentare, toate partidele reprezentate în Parlament". "El a ocolit acest lucru", a mai adăugat Iliescu.  

"Acuma inventează o altă regulă. Nu ştiu de unde a scos-o. Că el ar fi făcut o concesie la adresa partidelor că nu a numit drept candidat la  funcţia de prim minstru reprezentantul partidului cu cei mai mulţi parlamentari. De unde a scos el această regulă. Nu există aşa ceva, nicăieri în lume. Şi el ştie asta", a conchis fostul şef de stat.