MENIU

Iliescu despre posibilitatea ca Boc să candideze: "E un joc de picioare al lui Traian Băsescu"

FOTO: users.heeloo.ro

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni că nu crede că Traian Băsescu nu va mai candida, caracterizând ipoteza ca Emil Boc să fie candidat de rezervă drept un "joc de picioare" al preşedintelui.

"Domnul Băsescu  nu va renunţa la această bătălie. Nici vorbă. Ceea ce vreau să spun e că eu nu cred în retragerea domnului Băsescu. Asta e o figură de stil şi mai ales o mişcare de picioare ", a declarat Iliescu.

Traian Băsescu va lua o decizie privind candidatura sa la prezidenţiale abia în septembrie, în funcţie de efectele crizei economice, iar Emil Boc este pregătit drept candidat de rezervă al PDL, le-a spus marţi preşedintele ambasadorilor UE, se arată într-un raport intern al Ambasadei Austriei.

Raportul redactat sub semnătura ambasadorului austriac Martin Eichtinger este datat 14 mai şi adresat MAE vienez, precum şi ambasadelor Austriei de la Bruxelles, Chişinău, Kiev şi Moscova. Documentul obţinut de NewsIn relatează în cinci pagini conţinutul discuţiei cu preşedintele Traian Băsescu avute marţi la un dejun de lucru cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti.

Citeşte mai mult Ambasada Austriei a iniţiat o anchetă în legătură cu documentul care-l anunţa pe Boc ca viitor candidat la prezidenţiale

Citeşte mai mult Traian Băsescu nu ştie sigur dacă va mai candida, din cauza crizei şi a "tonelor de jigniri"

Citeşte mai mult T. Băsescu: Niciodată nu voi mai reveni într-un partid, dacă voi pierde mandatul de preşedinte al României