MENIU

Iliescu, despre implicarea în campania pentru prezidenţiale: Înainte, alergam ca un "cârlan", acum cât îmi permit forţele

Foto: NewsIn

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că se va implica în campania electorală pentru prezidenţiale, în susţinerea lui Mircea Geoană, cât îi permit forţele, precizând că va merge "puţin" şi în teritoriu şi amintind că la 60-70 de ani alerga "ca un cârlan".

Întrebat în ce măsură se va implica în campania electorală pentru Geoană, Iliescu a răspuns că o va face cât îi "permit forţele". "Le-am spus eu odată, când aveam 60 de ani, când aveam 70 de ani, am făcut nişte campanii foarte solicitante, şi alergam ca un cârlan. Eh, la 80 de ani nu mai e acelaşi lucru, deci eu fac ceea ce pot face", a declarat Iliescu, adâugând că va merge "puţin" şi în teritoriu.

De asemenea, Iliescu a comentat intenţia de a intra în cursa prezidenţială a primarului Capitalei, Sorin Oprescu, afirmând că acesta "nu are cu ce să complice alegerile". "Este un drept constituţional al fiecăruia, el îşi asumă această răspundere", a spus preşedintele de onoare al PSD. Totodată, el a precizat că nu crede că Oprescu ar lua din voturile PSD la prezidenţiale. "Nu cred, nu-i uşor, adică totuşi partidul ca atare şi-a asumat o anumită candidatură, o va face şi la congresul care vine. Poate să fie avantajul antrenării unor oameni care s-ar abţine de la vot să lărgească numărul celor care participă", a mai spus Iliescu.

Liderul PSD mai spus că pe 27 septembrie va avea loc Congresul PSD unde va fi validată candidatura lui Geoană şi "mai ales platforma cu care exponentul PSD se va prezenta la aceste alegeri, de pe ce platformă, cu ce ţinută, că vrem să prezentăm o alternativă de preşedinte care să răspundă nevoii normalizării situaţiei din România, a climatului politic".