MENIU

Iliescu: Băsescu a vrut să dea afară PSD de la guvernare

Iliescu: Vina îi aparţine în totalitate lui Băsescu. Boc a fost doar un interpret
Foto: NewsIn

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat că "lucrurile sunt încheiate", adică Traian Băsescu a dezvăluit ceea ce toţi ştiau - că a vrut să-i dea pe social-democraţi afară de la guvernare şi că Emil Boc este interpretul jocului dictat de preşedinte.

"Lucrurile sunt încheiate. Preşedintele Băsescu astăzi a dezvăluit ceea ce ştia toată lumea de la început. Numai că el a vrut să facă un fel de joc din ăsta de mascare a intenţiei iniţiale. Nu i-a aparţinut lui Boc această iniţiativă. A fost gândul lui Băsescu să dea afară PSD-ul. Acum lucrurile sunt clare: răspunderea totală este a preşedintelui ţării care a programat această chestiune – cu două luni înainte de alegeri să-şi asigure un Guvern pe care să-l manipuleze cum vrea el", a declarat Iliescu.

Potrivit liderului onorific al PSD, iniţiativa îi aparţine "total" lui Băsescu, iar Boc "n-a făcut decât rolul de intepret al acestui joc pe care i l-a dictat Băsescu".

La Senat au fost prezenţi mai mulţi miniştrii PSD, care au venit cu demisia în geantă, după cum au declarat chiar ei. În plus, la întâlnirea conducerii au participat şi Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Dan Nica şi preşedintele PSD Mircea Geoană.