MENIU

Ilie Sârbu îi transmite lui Iliescu că nu a complotat pentru alianţa cu PD-L, ci a negociat cu mandat

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a declarat, pentru NewsIn, ca reacţie la un comentariu pe blog a lui Ion Iliescu, că nu a complotat pentru o alianţă cu PD-L, ci că a negociat cu mandat de la partid pe o perioadă de două luni, nu doi ani.

"Mă deranjează termenul de complot pe care îl foloseşte dl. Iliescu. Eu nu am complotat pentru o alianţă cu PD-L, ci am avut mandat de la partid să discut cu dl. preşedinte Traian Băsescu şi cu unii membri din PD-L. Îl informez pe dl. Iliescu prin intermediul presei, aşa cum m-a abordat şi dânsul pe blog, că am avut mandat de la partid să negociez formarea unei alianţe cu PD-L, unica soluţie care putea să rezolve problemele României, cu o majoritate confortabilă şi cu un guvern competent, care va dovedi că funcţionează, deşi au apărut unele discuţii despre numiri", a precizat ministrul Agriculturii.

"Niciunul din cei care au votat împotrivă nu mai e cazul să vină acum să ne dea sfaturi din simplul motiv că votul lor nu a fost aprobat de partid. Eu în niciun caz nu am complotat", a conchis Sârbu. El a explicat că afirmaţiile sale cuprinse într-un interviu pentru "Cotidianul" au fost greşit interpretate, în sensul că el a vorbit de negocieri cu PD-L ce ţin de două luni, şi nu de doi ani, aşa cum a consemnat reporterul. "Eu sunt preşedinte al Senatului de două luni. Singura menţiune a intervalului de doi ani este cea legată de moţiunea de cenzură a PSD, deci negocierile nu datează de atunci", a mai arătat el.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, scrie pe blogul său că Sârbu ar trebui să dea explicaţii la partid atunci când a vorbit în ziarul "Cotidianul" că ar fi lucrat de doi ani împreună cu Traian Băsescu la alianţa PSD-PD-L. "Am aflat cu stupoare, din interviul acordat de d-l Ilie Sârbu publicaţiei Cotidianul faptul că d-sul a complotat de cca. doi ani, împreună cu Traian Băsescu, pentru promovarea alianţei PSD-PDL. Dacă e reală această dezvăluire a domnului Sârbu, ea este foarte gravă şi sper ca d-l Sârbu să se explice în faţa organelor statutare ale partidului", scrie liderul fondator al PSD.