MENIU

Ilie Sârbu despre afacerea Băneasa Investment: Nu ştiu că sunt în atenţia DNA

Ilie Sârbu: Nu am purtat cu Puiu Popoviciu discuţii acre să fie în afara legii
foto: NewsIN

Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii, a spus că nu este în atenţia DNA pentru scoaterea terenului pe care acum se află cartierul rezidenţial Băneasa. Sârbu admite că s-a întâlnit cu Puiu Popoviciu cu care a purtat discuţii ce "nu erau în afara legii". Totuşi, Ilie Sârbu şi Petre Dae vor fi chemaţi la audieri la DNA. Sârbu ar urma să dea explicaţii în legătură cu acordarea avizului de scotere din circuitul agricol a unor terenuri din Ferma Experimentală Băneasa.

"Noi am dat avizul pentru scoaterea terenului din circuitul agricol, fiindcă aveau toată documentaţia foarte bine întocmită şi nu era proprietatea noastră terenul respectiv", a afirmat ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu care a spus că nu a încercat să îl determine pe fostul rector al Universităţii de Agronomie să se mai gândească cu privire la cedarea terenului.

"Dacă nu s-ar fi pus în loc ce s-a pus, mi-ar fi părut rău. Mă deranjează faptul că apar mareu informaţii în presă, iar ionstituţiile statului tac. Eu ştiu ce am făcut, ce am semnat. rectorul sau Universitatea puteau să mă dea pe mine în judecată altfel şi atunci aş fi avut eu probleme. Eu nu cred că pot fi citat nici ca martor. Poate că ar trebui ca un procuror de la DNA să fie delegat la fiecare minister şi noi să îl întrebăm înainte de a semna un act. Nu înţeleg de ce cineva ar trebui să dea "pe surse" că eu am un dosar la DNA. Nu cred că e firesc să procedăm aşa nici cu marii oameni de afaceri. Am început să vedem în fiecare investitor un infractor", a mai declarat Sârbu la emisiunea 100%.

Ministrul Agriculturii a recunoscut că îl cunoaşte pe Puiu Popoviciu şi că nu a purtat cu acesta discuţii "în afara legii": "În cunosc pe Puiu Popoviciu, l-am văzut de două ori la Casa Doina la restaurant".