MENIU

Ilie Sârbu consideră că Ministerul Agriculturii are prea mulţi angajaţi, iar unii au salarii foarte mari

Foto: NewsIn
Sârbu: Prioritatea absolută este absorbţia fondurilor europene.
I. Sârbu este de părere că sunt prea mulţi angajaţi în Ministerul Agriculturii.

Prea multi angajaţi la Ministrul Agriculturii, aceasta este concluzia noului ministru Ilie Sârbu, la o lună de la preluarea mandatului. Sârbu a constatat că, faţă de anul 2004, când a plecat din minister, numărul angajaţilor s-a dublat nejustificat. Asta în vreme ce agricultura noastră este la pământ.

"În minister sunt 600 de angajaţi. Sunt birouri care se ocupă de un singur produs. Ce produc aceste birouri, dincolo de faptul că fac prezenţa la minister?", a spus Sârbu.

Ilie Sârbu spune că în 2004, când a plecat de la cârma ministerului, erau 250 de angajaţi. El crede că suplimentarea personalului a mâncat prea mulţi bani. Asta în condiţiile în care angajaţii nu şi-au făcut treaba.

Mai mult decât atât, ministrul Ilie Sârbu pune la îndoială competenţa unora dintre angajaţi.

Ministrul Ilie Sârbu a prezentat joi starea agriculturii româneşti la preluarea mandatului. 

Absorbţia fondurilor europene, achitarea la timp a subvenţiilor, demararea unor proiecte pentru împăduriri şi irigaţii şi nu în ultimul rând, dialogul cu sindicatele şi patronatele sunt câteva dintre priorităţile Ministerului Agriculturii pentru următoarea perioadă. 

"Prioritatea absolută, eu am mai declarat, este absorbţia fondurilor europene. A doua, impăduririle cu programe speciale. A treia prioritate sunt irigaţiile. Achitarea la timp a subvenţiilor, mă refer aici la cele europene ceea ce mai avem noi notificat prin ajutoarele de stat", a declarat Ilie Sârbu. 

Mai multe articole despre:
agricultură subvenţii Ilie Sârbu