MENIU

Ieşenii le-au stricat Paştele "câinilor": Poli Iaşi - Dinamo, scor 1-0

Foto: NewsIn

Liderul Ligii I, Dinamo, a avut parte de o surpriză neplăcută în Sâmbăta Mare. Echipa pregătită de Mircea Rednic a fost învinsă de Poli Iaşi, scor 1-0, cu un gol marcat pe finalul meciului din etapa a 25-a a Ligii I. Profitând de o eroare de marcaj a apărătorilor dinamovişti şi de impasivitatea lui Lobonţ, care nu a ieşit pe centrare, Lucian Munteanu a adus ieşenilor prima victorie în faţa "câinilor" după 26 de ani.

Meciul dintre Poli şi Dinamo a început într-o atmosferă de vacanţă, iar primă repriză s-a scurs fără prea mari probleme pentru cei doi portari.

Registrul s-a schimbat după pauză, când meciul s-a animat, iar Poli Iaşi a început să preseze în încercarea de a-i surprinde pe dinamovişti, zguduiţi cu o zi înainte, la propriu şi la figurat, de un incident aviatic chiar înainte de aterizarea la Iaşi. Cristi Bratu şi Montiel nu au reuşit să-l păcălească Lobonţ în debutul părţii secunde şi nici în minutul 78, când Bratu şi-a încercat norocul cu un şut de la 40 de metri, după ce l-a văzut avansat pe portarul dinamovist.

Pe final de joc, Dinamo s-a instalat cu toată echipa în atac, în căutarea golului victoriei. Dănciulescu a reuşit chiar să trimită mingea în plasă, însă reuşita nu a fost validată deoarece a fost precedată de un ofsaid.

Profitând de avântarea oaspeţilor în atac, cei de la Poli Iaşi au dat lovitura de teatru: fundaşul Lucian Munteanu a marcat golul victoriei gazdelor (min. 88), învingându-l pe Lobonţ cu o lovitură de cap de la 6 metri, după un corner executat de Montiel.

Caseta tehnică:

POLI IAŞI - DINAMO 1-0 (L. Munteanu 88)

Poli Iaşi: Pleşca - Buta, Straton (Ad Ilie 46), Cr. Munteanu, Pecnik - Bersnjak - Viveiros, P. Jovanovic, Ignatov (M. Oprea 77), Miclea (Montiel 60) - Cr. Bratu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Dinamo: Lobonţ - Blay, L. Goian, Moţi, Simao - Zicu (Ze Kalanga 58), Izvoranu (Miranda 33), Tamaş, Adrian Cristea - Niculae (Niculescu 80), Dănciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonaşe galbene: P. Jovanovic 73, L. Munteanu 88, Montiel 90, M. Oprea 90+3 / Blay 52, Simao 66, L. Goian 69, Moţi 86

Arbitri: Teodor Crăciunescu - Zoltan Szekely, Sorin Caia.

Stadion: Emil Alexandrescu; Spectatori: 10.000.

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul Poli Iaşi - Dinamo, scor 1-0

Mai multe articole despre:
Liga I Poli Iaşi Dinamo Etapa a 25-a