MENIU

Hugo Chavez a spus că Barack Obama este pierdut în spaţiu

Foto: RTV

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, crede că Barack Obama este pierdut în spaţiu. Chavez l-a luat în primire pe Obama, după ce şeful statului american i-a acuzat pe liderii sud-americani de ipocrizie.

Obama a declarat că liderii din America Latină se plâng că administraţia americană nu a intervenit să pună capăt crizei în Honduras, deşi de obicei reproşează Statelor Unite că se amestecă prea mult în afacerile interne ale statelor din regiune.

"Cred că este pierdut în Galaxia Andromeda. Preşedintele Obama este pierdut, nu poate vedea orizontul, nu înţelege. Cred că Obama intră într-un teribil labirint. Să-i acordăm prezumpţia de nevinovăţie, este confuz. Nu-ţi cerem să intervii în Honduras, Obama. Dimpotrivă, cerem imperiului american să-şi ia mâinile de pe Honduras şi ghearele de pe America de Sud", i-a transmis Chavez lui Obama.

Hugo Chavez a acuzat din nou Statele Unite că ar fi ştiut de lovitura de stat dată de armată în Honduras, în iunie. Şi că avionul militar folosit pentru exilarea preşedintelui şi-ar fi făcut realimentarea la o bază americană. Cu această ocazie, preşedintele Venezuelei a cerut încă o dată închiderea tuturor bazelor americane din America Latină. 

Mai multe articole despre:
Hugo Chavez Honduras Barak Obama