MENIU

Hugo Chavez a făcut glume pe seama fostului preşedinte american la Adunarea Generală a ONU

Foto: Realitatea TV

Adunarea Generală a ONU a continuat joi cu o nouă zi de discursuri. Printre liderii care au urcat la tribună s-a numărat şi preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez. Aşa cum era de aşteptat, discursul său a stârnit zâmbete printre delegaţiile prezente.

Hugo Chavez nu s-a dezis de stilul ironic şi a început printr-o glumă cu referire la fostul preşedintele al Statelor Unite, George W. Bush. În urmă cu trei ani de la aceeaşi tribună, Chavez îşi caracteriza omologul american drept "satana".

"Nu mai miroase a sulf aici. Nu mai miroase deloc a sulf. Nu mai miroase. Miroase a altceva. A speranţă. Şi trebuie să ne punem sufletele în speranţă", a afirmat Chavez.

Tensiunile dintre Statele Unite şi Venezuela s-au mai calmat după plecarea de la Casa Albă a lui Bush. Cu toate acestea, Chavez a lăsat să se înţeleagă că are unele dubii asupra actualului preşedinte, Barack Obama.

Hugo Chavez este cunoscut pentru discursurile sale acide şi remarcile nepotrivite. Dacă în 2006 l-a numit pe Bush satana, un an mai târziu, la un summit din Chile, l-a caracterizat pe premierul spaniol drept "fascist".