MENIU

Hoţii despre Nica: \"O rupe-n vrăjeală şi se dă-n bliţuri\"

Foto: NewsIn

Ministrul de Interne, Dan Nica, a ajuns bătaia de joc a spărgătorilor de bancomate, a scris miercuri ziarul Adevărul. Jurnaliştii au citat fragmente din discuţiile unor infractori, interceptate de SRI. În acestea, rău-făcătorii îl cataloghează pe Nica drept \"ministru în bliţuri\" care \"o rupea în vrăjeală\".

SRI a interceptat convorbirile a doi dintre cei cinci spărgători prinşi în martie 2009 în timp ce tăiau un bancomat din comuna băcăuană Balcani. Unul este Lucian Şerban care discută cu Ilie Robin Mugurel pe marginea unor declaraţii făcute de ministrul de Interne, a scris adevarul.ro.

Şerban Lucian: A vorbit ăla, ministrul Internelor. Zicea că tre’ să-şi facă treaba, gargară din asta, pentru că e supărat poporu’... şi a dat de gard cu vorbele... bătea mingile la fileu.
Ilie Robin: (râde) Ce-a mai zis, mă?
Ş. L.: S-a dat ministru’ în bliţuri. Că nu se mai poate cu hoţii... cu infractorii şi... o tot dădea cu trăncăneli. Cu corupţie, cu hoţi prinşi la metru pătrat, o rupea în vrăjeală. Vrea să bage spaima-n ţară.
I.R.: Aşa mult a zis?
Ş.L.: A zis mult, că mă şi plictiseam. Şi a dat exemple pe ăia cu armele de la Ciorogârla şi jafu’ lu’ Gorbunov ăla. Vrea ăla, ministru’, să aglomereze strada. Da’ îţi spun eu că nu are destui fazani. Ce să-ţi povestesc.
I.R.: E rău asta la televizor...

Cei doi infractori fac parte dintr-o reţea de opt spărgători, coordonată de un taximetrist din Braşov. Patru dintre aceştia sunt în arestul Poliţiei Timiş, au scris ziariştii de la Adevărul. Între 2007 şi 2009 ei au golit şapte bancomate din Timiş, Buzău, Maramureş, Teleorman şi Mureş, dar sunt suspectaţi şi pentru alte 20 de spargeri. Ei ţineau legătura în timpul spargerilor prin telefon, iar convorbirile au fost interceptate de SRI.  

Mai multe articole despre:
deţinuţi închisoare Dan Nica SRI ministru convorbiri