MENIU

Hoţie în centrul de plasament - Direcţia pentru Protecţia Copilului Botoşani a cumpărat hrană la suprapreţ

Foto: RTV
Prin intermediul unei firme conduse de o rudă a fostei directoare s-au achiziţionat legume şi fructe la preturi exorbitante, pentru direcţie

Jaf în toată regula la centrele de plasament din judeţul Botoşani. O echipă de control a Consiliului Judeţean a descoperit că tone de legume şi fructe au fost cumpărate la preţuri duble sau triple faţă de cele de pe piaţă, iar firma cu care s-a făcut această "afacere" a fost selectată fără licitaţie.

În toamna anului trecut, Direcţia pentru Protecţia Copilului Botoşani a cumpărat gogoşari cu 6,2 lei kilogramul, în timp ce, la piaţă, se vindeau cu 3 lei. Pe un kilogram de usturoi s-a plătit aproape 9 lei, faţă de 4 lei la magazin.

"Prin intermediul unei firme conduse de o rudă a fostei directoare s-au achiziţionat legume şi fructe la preturi exorbitante, pentru direcţie", a spus Liviu Rădăşanu, director Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului.

Responsabilii din centrele de plasamente au spus că nu au fost solicitaţi niciodată să facă parte din vreo comisie de licitaţie, aşa cum prevede legea.

Mâncarea, şi aşa mai puţină din cauza preţului mare la care era achiziţionată, era înjumătăţită şi în centrele de plasament. În acte apar diferenţe mari între cantităţile de alimente intrate în gestiune şi cele folosite pentru prepararea mâncării copiilor. După control, conducerea Consiliului Judeţean spune că va face plângeri penale împotriva celor vinovaţi.

Fosta directoare de la Protecţia Copilului Botoşani a refuzat să facă orice comentariu în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.