MENIU

Honorius Prigoană şi Radu Stroe, validaţi de BEM pentru alegerile din Colegiul 1

Honorius Prigoană

Biroul Electoral Municipal a stabilit că  Honorius Prigoană şi Radu Stroe îndeplinesc condiţiile legale pentru a candida la fotoliul de parlamentar rămas vacant în urma demisiei lui Bogdan Olteanu.

Remus Cernea nu a fost validat de către BEM deoarece Partidul Verde nu a întrunit pragul electoral în 2008 şi nu are reprezentanţi în Parlament.

Pe lista s-au înscris Honorius Prigoană din partea PD-L, liberalul Radu Stroe şi Remus Cernea, din partea Partidului Verde.

Decizia BEM poate fi contestată în termen de 24 de ore, la Tribunalul Bucureşti. Remus Cernea a anunţat că dacă nu primeşte dreptul de a candida merge până la CEDO.

Honorius Prigoană crede că va câştiga mandatul de deputat din Colegiul 1. Tânărul spune că este gata să îşi finanţeze singur campania şi că nu se teme să participe la dezbateri alături  de contracandidaţi mai vechi din politică.

Radu Stroe a fost primul care şi-a anunţat intrarea în cursă. În prezent, Stroe este secretarul general al partidului şi a fost deputat, între 2000 - 2004, şi senator, între 2004 - 2008. Stroe s-a înscris în PNL în ianuarie 1990, după ce înainte de 1989 a fost membru al Partidului Comunist şi activist UTC. A absolvit cursurile Institutului de Marină şi pe cele ale Facultăţii de Drept şi a lucrat ca inginer în marină între 1972 şi 1989. A deţinut funcţiile de director general adjunct şi director general în Ministerul Transporturilor în Guvernul Văcăroiu, apoi a fost secretar general adjunct al Guvernului Ciorbea şi Secretar General al Guvernelor Ciorbea, Isărescu şi Tăriceanu. În legislatura 2004 - 2004 a fost preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii.