MENIU

Honorius Prigoană şi furtul de arme de la Ciorogârla în atenţia editorialelor

Revista presei

Candidatura fiului lui Silviu Prigoană pentru Colegiul 1 şi recuperarea armelor de la Ciorogârla sunt subiectele tratate în editorialele de astăzi.

Marius Niţu scrie pentru Gândul despre \"Victoria de la Ciorogârla sau cum au salvat Poliţia şi SRI-ul Armata\"

Recuperarea armelor furate de la Ciorogârla are frumuseţea seacă şi rece a unui bilanţ contabil încheiat pe zero. Anul 2009 a început cu furtul lor, anul 2009 se încheie cu recuperarea lor. Operaţiunea e, plictisitor clişeu, o victorie a autorităţilor în lupta cu infractorii. Dar care autorităţi? În cadrul bilanţului, unii termină rău pe minus, iar alţii pe plus. Armata rămâne cu imaginea unui ins care n-a fost în stare să-şi păstreze hainele pe el. După furtul AKM-urilor mai mulţi comandanţi militari de rang înalt, în frunte cu şeful Forţelor Aeriene şi şeful Contrainformaţiilor, au fost puşi pe liber de ministrul Stănişoară. După aia a intrat în acţiune Parchetul Militar care a frecat dosarul o jumătate de an. Rezultatul? Nicio armă găsită, iar trupeţii care au stat de pază la depozit sunt judecaţi în stare de libertate. Cum ar veni, vorbim de terorism, de siguranţa naţională şi nu poţi să ţii la zdup un sergent şi nişte amărâţi de caporali?

Călin Hera crede că PDL e un partid gol şi scrie despre asta în Evenimentul zilei editorialul cu titlul \"PDL Honorius causa\"     

Partidul lui Traian Băsescu e gol pe dinăuntru şi zdrăngăneşte pe dinafară. Desemnarea scandaloasă a fiului lui Silviu Prigoană drept candidat pentru Colegiul 1 din Bucureşti nici măcar nu e primul exemplu.

E doar o dovadă a unei lipse (de cadre, de idei, de respect pentru activiştii oneşti ai partidului). La cei 22 de ani, Honorius Prigoană are CV. Are o diplomă la Universitatea din Chicago, un filmuleţ pe youtube în care citeşte un discurs în faţa Senatului statului Illionis, un Lamborghini Gallardo şi o amendă administrativă pentru conducere fără permis, prezenţe în reviste de scandal şi o foarte bună părere de sine. Şi încă ceva: e fiul lui Silviu Prigoană şi a adunat, personal, semnături pentru candidatura Elenei Băsescu, fiică, pentru Parlamentul European. Avea vreo şansă Virgil Tudorache în faţa lui?