MENIU

Hizo ar putea pleca de la Rapid: După ratarea obiectivului, sunt la mâna oficialilor clubului

Foto: NewsIn

Antrenorul Rapidului, Viorel Hizo, a declarat, miercuri, după remiza cu Politehnica Iaşi, care a consemnat ratarea calificării în Liga Europa, că este extrem de dezamăgit de evoluţia echipei şi spune că e posibil să nu mai continue în Giuleşti, deoarece a ratat obiectivul.

"E foarte greu să mai găsesc cuvintele potrivite pentru acest meci, dar ne merităm soarta. Am zis şi înainte de meci că dacă nu putem învinge Iaşiul, înseamnă că nu merităm să mergem în cupele europene. Pe parcursul acestui campionat, Rapid a avut două mari probleme, lipsa de eficacitate a atacanţilor şi faptul că s-a pierdut un jucător ca Dani Coman în astfel de condiţii. E inadmisibil ce s-a întâmplat în acest caz", a spus Hizo.

Tehnicianul a anunţat că e posibil ca începând de joi să nu mai fie la Rapid, deoarece nu a reuşit să îndeplinească obiectivul, iar, conform contractului, conducerea poate renunţa la serviciile sale în orice moment. "Eu am semnat pe doi ani Rapid, iar dacă ne calificam în cupele europene, era opţiunea mea dacă voi continua sau mă voi retrage. Însă acum, că s-a ratat obiectivul, rămân la mâna oficialilor clubului. Probabil va fi o seară lungă, în care voi discuta cu conducerea şi sigur se vor lua decizii".

Viorel Hizo a criticat dur şi atitudinea elevilor săi din prima repriză, în special a fundaşului Marius Constantin, pe care l-a înlocuit după numai o jumătate de oră. "Este inexplicabilă atitudinea jucătorilor din prima repriză. Nu se poate să greşeşti de o asemenea manieră la golul doi, când un jucător al lor a făcut o cursă pe tot terenul. Problema lui Constantin nu este din meciul ăsta, ar trebui să îşi facă o analiză foarte severă pentru comportamnetul pe care l-a avut în ultima vreme", a conchis acesta.

De partea cealaltă, antrenorul ieşenilor, Cristiano Bergodi, consideră rezultatul înregistrat drept unul echitabil, în care fiecare echipă a dominat câte o repriză. "Cred că am făcut un joc bun azi, mai ales în prima parte, când am şi reuşit să marcăm două goluri şi am controlat jocul. Adversarul a fost slab în prima repriză, nu mă aşteptam la o astfel de dezorganizare din partea lor, dar după pauză şi-au revenit, le-au mers pasele, au ratat foarte mult, iar rezultatul este echitabil", a opinat italianul.

Acesta a precizat că echipa sa nu a jucat pentru a ajuta indirect Steaua, acolo unde se vehiculează că el ar putea antrena. "Noi am jucat numai pentru noi. Ce trebuia să facem, să ne dăm la o parte? Era normal să facem tot posibilul pentru a lua punctele".

Despre posibilitatea de a antrena Steaua, Cristiano Bergodi a precizat: "Eu nu am primit nicio ofertă. Ce pot să fac eu dacă Becali vorbeşte prin presă? Eu mai am contract cu Iaşi până la 14 iunie, mâine o să plec în Italia. Eu le-am explicat celor de la Iaşi care sunt pretenţiile mele pentru prelungirea acordului, aş vrea ca echipa să îşi propună obiective mai îndrăzneţe".

Tehnicianul a adăugat că nu ar spune nu unei oferte de la Rapid, unde a mai antrenat în turul campionatului 2007-2008. "De ce nu? Eu sunt profesionist, iar dacă domnul Copos mă ofertează, eu răspund pozitiv", a conchis acesta.

Prezent la meci, internaţionalul Daniel Niculae, legitimat la Auxerre, s-a declarat la rândul său dezamăgit de rezultatul final şi spune că îşi doreşte să se retragă din activitate de la Rapid: "Sigur mă voi retrage de la Rapid, dar nu ştiu când voi reveni, pentru că momentan mă simt bine la Auxerre. Nu ştiu, s-ar putea într-un an doi, trei, cinci. Totuşi, mie îmi pare rău că Rapid a ratat calificarea în Liga Europa, fanii erau obişnuiţi să vadă echipa în cupele europene".
Rapid a reuşit doar o remiză, pe teren propriu, scor 2-2, cu Politehnica Iaşi, în ultima etapă a Ligii I, după ce în ultimul minut Kalai a scos de pe linia porţii mingea trimisă de Djalovic, şi a ratat astfel calificarea în Liga Europa, terminând sezonul pe poziţia a 8-a.