MENIU

Hidrosind va depune săptămâna viitoare petiţii la Comisia Europeană

Foto: 3210.ro

O delegaţie a Hidrosind va depune, săptămâna viitoare, la Comisia Europeană o serie de petiţii. Hidrosind acuză amestecul politic în coordonarea activităţii societăţilor din energie prin înfiinţarea unor structuri care va conduce, printre altele, la "încălcarea programului de politică energetică europeană comună".

"Vom denunţa amestecul politic brutal în administrarea şi coordonarea activităţii  Hidroelectrica şi a celorlate societăţi din sectorul energetic prin înfiintarea pe cale administrativă a unor structuri de tip oligopol care va conduce la încălcarea programului de politică energetică europeană comună, lipsa transparenţei costurilor de producţie, eliminarea concurenţei din sectorul energetic, precum şi la subvenţia mascată a unor unităţi de producţie cu mari probleme financiare", a comunicat Hidrosind.

Preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea, precizează, că în acelaşi timp, sindicaliştii companiei se pregătesc de grevă, precizând că a obţinut acordul scris al majorităţii salariaţilor Hidroelectrica pentru îndeplinirea formalităţilor legale necesare declanşării grevei.

Circa 100 de sindicalişti din Federaţia Hidrosind au pichetat în 30 septembrie sediul Ministerului Economiei şi apoi pe cel al Preşedinţiei, ca protest faţă de divizarea Hidroelectrica, prin includerea acesteia în cele două companii care vor rezulta în urma reorganizării sectorului energetic. Reprezentanţii Federaţiei Sindicale Hidrosind i-au transmis chiar şi o petiţie preşedintelui Traian Băsescu în care şi-au prezentat nemulţumirile faţă de forma în care este reorganizat sectorul energetic.

De asemenea, în 17 septembrie circa 900 de sindicalişti Hidrosind au pichetat Ministerului Economiei, precum şi sediile centrale ale PSD şi PDL din Capitală.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie electrică şi servicii tehnologice de sistem din România. Compania este deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajaţi.