MENIU

Henry Kissinger a venit în România, la invitaţia Realitatea TV

Foto: BBC
Henry Kissinger este invitatul de onoare al Galei Zece pentru România de la Realitatea TV
Prima declaraţie a lui Henry Kissinger după sosirea în România

Unul dintre cei mai influenţi diplomaţi din ultimele decenii, Henry Kissinger, a sosit joi în România pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Galei "Zece pentru România", organizate de Realitatea TV, care s-a desfăşurat vineri la Ateneul Român din Bucureşti.

Henry Kissinger a declarat - ajuns pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti - că intrarea României în NATO şi în Uniunea Europeană reprezintă o schimbare minunată faţă de la ultima sa vizită în România. "Este o schimbare minunată şi sunt bucuros că m-am întors aici şi abia aştept să văd Bucureştiul din nou", a spus acesta.

Întrebat dacă secolul XXI are nevoie de o altă persoană ca el, Kissinger a declarat că fiecare secol are nevoie de tipul său de lider. "Sunt mândru că am avut prilejul să servesc oamenii, să rezolv problemele perioadei mele", a mai spus Kissinger.

Primul ministru de Externe al României postcomuniste, Adrian Năstase, l-a întâlnit de multe ori pe marele diplomat american. "L-am cunoscut. Un om superinteligent. Un om cu o clarviziune extraordinară, care a reuşit să modeleze relaţiile în perioada extrem de complicată a confruntărilor dintre cele două zone militare politice în anii \'70. Un om pe care mă bucur să îl revăd şi pe care îl apreciez în mod deosebit", l-a caracterizat Adrian Năstase.