MENIU

Handbal: Rulmentul-Oltchim 41-36, în derby-ul Ligii Naţionale feminine

Foto: NewsIn
Rezumatul partidei Rulmentul-Oltchim 41-36

Rulmentul Braşov a învins, miercuri, cu scorul de 41-36 (21-18), pe campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, în derbyul etapei a 16-a a Ligii Naţionale feminine.

Golurile Rulmentului au fost marcate de Amariei (11), Barbota (10), C. Neagu (8), Gâlcă (5), Woo Sun Hee (2), C. Niculae (2), Orvath (1), Barcan (1) şi Gâscă (1).

De partea cealaltă, pentru Oltchim au înscris Manea (9), Luca (5), Meiroşu (4), Pidpalova (4), Ardean (4), Gatzel (3), Maier (2), Avădănii (2), Szuczs (2) şi Lecuşanu (1).

Înaintea începerii meciului, atât jucătoarele celor două echipe, cât şi antrenorii şi arbitrii au purtat tricouri negre, care aveau pe spate numărul 8 şi numele lui Marian Cozma, iar pe faţă poza acestuia. Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului handbalist ucis săptămâna trecută în Ungaria, iar sala a fost împânzită de poze cu fostul jucător al lui Vesprem.

"A fost un joc superb, fetele noastre au jucat excelent. Am reuşit să le surprindem cu o apărare 5 plus 1 şi ne-am îndeplinit norma de 40 de goluri marcate pe meci, ceea ce cred că devine deja o obişnuinţă pentru noi. Mă bucur că am reuşit să marcăm Oltchimului 40 de goluri, mai ales că ele primeau în Liga Campionilor 23 sau 24. Este o victorie mare şi frumoasă, sunt fericit", a spus antrenorul Rulmentului, Herbert Muller.

De partea celaltă, antrenorul Ivica Rimanic a apreciat că Oltchim a pierdut în faţa unei echipe de top: "Rulmentul a jucat foarte bine, a avut şi un portar foarte bun, iar noi am făcut unele greşeli şi am pierdut. Chiar dacă în Liga Campionilor am primit puţine goluri, Rulmentul este o echipă de top, iar asta se vede. Totuşi, încă suntem liderii campionatului, mai avem un punct avans, dar lupta pentru titlu nu este încheiată".

Într-un alt meci jucat miercuri în etapa a 16-a, HCM Ştiinţa Baia Mare a învins Dunărea Brăila cu scorul de 19-18.

Oltchim a rămas în continuare pe primul loc al clasamentului, cu 30 de puncte, urmată de Rulmentul, care s-a apropiat la un singur punct.
Mai multe articole despre:
handbal Rulmentul Oltchim