MENIU

Handbal masculin - România a ratat calificarea la CE 2010 după ce a pierdut meciul cu Polonia, scor 34-22

Foto: NewsIn

Naţionala masculină de handbal a României a fost învinsă, sâmbătă, de selecţionata Poloniei, scor 22-34 (8-17), în cadrul ultimului meci din Grupa 1 de calificare la Campionatul European din 2010 din Austria.

Naţionala pregătită de Aihan Omer a început şovăilenic meciul cu Polonia, încasând gol încă din primele secunde. Prima reuşită a tricolorilor a venit abia în minutul 6, prin Daniel Mureşan. Cinci minute mai târziu tabela arăta o diferenţă de şase goluri, scor 8-2, după ce înainte cu un minut Omer a cerut time-out. În primele 15 minute, românii au reuşit doar trei goluri, gafând enorm pe atac, dar şi în apărare. Portarul Rudi Stănescu a mai salvat din mingiile şutate de polonezi, iar pe final de repriză, când şi atacul a fost mai eficient, tabela arăta 17-8, diferenţa putând fi însă şi mai mare în favoarea gazdelor.

Elevii lui Aihan Omer nu au avut soartă uşoară nici în repriza secundă, când în minutul 34 diferenţa de pe tabela era de 10 goluri, scor 20-10. Totuşi, polonezi s-au relaxat şi, în doar trei minute, românii au redus diferenţa la şase goluri, scor 20-14, după reuşita lui Asoltanei. Şania a mai reuşit să puncteze o dată pentru tricolori, în minutul 38, scor 21-15. Din acest minut handbaliştii români au fost practic reduşi la tăcere, nereuşind să marcheze până în minutul 52, când Mihalcea a şutat puternic, scor 30-16. Din naţionala României s-a remarcat pe final de meci extrema Alexandru Asoltanei. în vâstă de 19 ani,
Polonia s-a impus clar cu 34-22, iar naţionala noastră a ratat şi ultima şansă de a se califica la CE 2010.

Din Grupa 1 s-au calificat la CE 2010 naţionalele din Suedia şi Polonia.
Mai multe articole despre:
România Polonia handbal masculin Aihan Omer CE 2010